У Тернополі поговорили про політичну українську державу

19433696_1496619427056542_223943789_n

З метою обговорення низки важливих питань, які стосуються сучасного стану українського суспільства та становища держави, тернополяни цього тижня збирали фокус-групу свідомих громадян, журналістів, політологів, істориків та релігієзнавців.

Вчора, 21 червня, у приміщенні Фундації «Справа Патріарха Йосифа» провели двогодинну бесіду відносно актуальних питань сьогодення. Мета зборів фокус-групи – ідентифікація бачення актуальних проблем формування громадянської (політичної) ідентичності (сфера міжкультурного діалогу, питання мовної політики, ціннісних орієнтацій, міжрелігійних відносин).

В процесі бесіди дали оцінку стану розвитку демократичних процесів та окреслили розуміння шляхів врегулювання ситуації в Криму та на Донбасі.

Присутні мали чимало зауважень щодо діяльності та позицій керівництва держави, зокрема і до новітньої законодавчої бази, яка існує та не діє.

Піднімалося також питання освіченості молоді, формування суспільства і питання популяризації української історії, моральних авторитетів, традицій та культури.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео