Віра Олександрович

У Тернополі знайшли продавця-нелегала – підприємець сплатить 130 тисяч штрафу

штраф

За порушення трудового законодавства одному із підприємців Тернопілля доведеться сплатити 130 тисяч гривень штрафу.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області (про новації, що почали діяти із 1 січня 2017 р. «Терен» писав ТУТ і ТУТприм.).

Нагадаємо, в області створили робочі групи із питань легалізації виплати зарплати і зайнятості населення. До їхнього складу входять, зокрема, і представники фіскальної служби. Такі групи здійснюють обстеження суб’єктів господарювання на дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

Нещодавно під час проведення обстеження магазину, що належить одному із підприємців нашої області, наші працівники виявили найманого працівника, який виконував функції продавця, - кажуть у податковій. – Проте трудовий договір із таким працівником не був укладений. А це суперечить ст. 24 Кодексу законів про працю України. Крім того, роботодавець виплачував зарплату працівнику, не відображаючи ці операції у документах.

Матеріали про виявлені порушення уже передали в Управління Держпраці у Тернопільській області.

Підприємця за порушення трудового законодавства врешті притягнули до відповідальності, - додають у податковій. – Йому призначили 130 тисяч гривень штрафу.

До слова, працівники Головного управління ДФС у Тернопільській області і надалі вживатимуть заходи щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення. Тож підприємцям варто пам’ятати: за порушення норм законодавства про працю передбачена не тільки адміністративна, а й кримінальна відповідальність.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео