Орест Сарматський

Галичани мають «європейську» вівцеферму (Агро-новини)

черв23

ТзОВ «Меринос-Захід» відкрило нову вівцеферму європейського рівня в селі Залужани Дрогобицького району.

Про це повідомляється на сайті Львівської обласної державної адміністрації.

Зараз на фермі, яка споруджена за моделлю аналогу австрійської ферми, утримують понад 150 голів овець породи Бергшаф-Тірольська скальна вівця.

2303
2303

Серед особливостей господарства — проживання управляючого на території підприємства, наявність готелю, можливість вільного відвідування ферми для туристів та дегустація продукції: козячих, овечих сирів та іншої продукції.

В Україні створять інтерактивну карту фітосанітраного стану полів

Спеціальна інтерактивна карта буде застосовуватись для оцінки фітосанітарного стану полів в Україні.

Про це йшлось в ході чергового засідання робочої групи з питань покращення фітосанітарного стану 7 червня, інформує Міністерство аграрної політики та продовольства.

Учасники зустрічі обговорили поточну ситуацію щодо здійснення фітосанітарного контролю в Україні, практичні аспекти з покращення фітосанітарного стану низки областей та озвучили пропозиції з реалізації пілотних проектів.

Особлива увага була приділена проекту Програми щодо розробки заходів з локалізації та ліквідації найбільш небезпечних шкідливих організмів на території окремих адміністративних одиниць України — у Кіровоградській, Миколаївській, Одеській та Полтавській областях.

2301
2301

Окрім комплексу заходів із захисту рослин на весь період — від передпосівної підготовки насіння і ґрунту до збирання врожаю, післяжнивного обробітку та зберігання, проектом передбачаються заходи щодо виявлення, моніторингу, локалізації та ліквідації осередків, розповсюдження наявних шкідливих організмів.

У рамках цієї роботи також буде розроблена інтерактивна карта фітосанітарного стану полів, підкреслили в Міністерстві.

Ціни на українську пшеницю за минулий тиждень продовжили знижуватись

Так, на умовах поставки EXW-елеватор продовольча пшениця втратила 100-150 грн/т, фуражна 150 грн/т, на СРТ-порт мінус 100 грн/т продовольча і мінус 150-200 грн/т фуражна пшениця.

Про це йдеться в огляді, опублікованому Аграрним союзом України.

В цінах на пшеницю на умовах поставки FOB-порти Чорного моря змін не відбулось, але зросли на 1-2$/т ціни пшениці 3 класу та фуражу нового врожаю.

2302
2302

Як зазначають експерти, торгівля пшеницею старого врожаю поступово скорочується, більшість закупівельних компаній знаходяться в очікуванні нового врожаю. Свій вплив на зниження цін також чинить помірне укріплення гривні.

Вибір читачів за тиждень

Відео