Тернопільський рибоохоронний патруль викрив 175 порушень за період нересту

06_16_tern1

З 1 квітня по 10 червня 2017 року на всіх рибогосподарських водних об’єктах тривав нерест риби та інших водних біоресурсів. Тернопільським рибоохоронним патрулем в період нерестової заборони було посилено контроль за охороною водних біоресурсів на підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах та збільшено кількість рибоохоронних рейдів.

В ході проведення заходів з охорони водних біоресурсів в нерестовий період Управлінням викрито 175 порушень «Правил любительського і спортивного рибальства». З них 21 грубе порушення, 145 порушень Правил любительського і спортивного рибальства» (ч.3 ст.85 КУпАП, 1 порушення, відповідальність за які передбачено ст. 86-1 «Експлуатація на водних об’єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням», 5 порушень порядку придбання та збуту водних біоресурсів, 3 порушення порядку збуту заборонених знарядь добування об'єктів тваринного або рослинного світу.

Затримано більше 111 кг незаконно добутої риби, із них 59 кг за незаконний збут водних біоресурсів. Вилучено 59 шт. заборонених знарядь лову риби, загальною довжиною більше 700 метрів. Збитки, завдані рибному господарству, складають 9180 грн. В суди області для притягнення до адміністративної відповідальності направлено 30 справ.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками Управління постійно проводилась масово-роз’яснювальна робота серед населення області.

Тернопільський рибоохоронний патруль закликає дотримуватись правил рибальства та збуту біоресурсів (риби). Якщо ви зафіксували порушення, прохання повідомляти на всеукраїнську «гарячу» лінію 0-800-50-52-50.

Вибір читачів за тиждень

Відео