Віра Олександрович

Тернопільщина: нема на що скаржитися чи… немає сенсу?

Signing testament

Платники податків на Тернопільщині почали скаржитися менше.

Такий факт констатують у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У січні-травні цього року від платників податків Тернопільщини до Головного управління ДФС області на розгляд надійшло 17 первинних скарг, - кажуть у податковій.

У них загалом оскаржили 30 рішень, у тому числі: 3 скарги юридичних осіб на 16 податкових повідомлень-рішень із податку на додану вартість, 2 скарги юросіб на 2 рішення щодо акцизного податку, 3 скарги юридичних осіб на 3 податкові повідомлення-рішення щодо інших податків та 8 скарг на 8 рішень щодо інших платежів і обставин.

Порівняно із п’ятьма місяцями минулого року кількість скарг, що надійшла на розгляд, зменшилася на 27, одночасно - на 20 зменшилася кількість оскаржених рішень, - додають у податковій.

Загалом від початку цього року ГУ ДФС в області розглянули 74 скарги платників податків на 91 рішення і вимогу. Це – аж на 31 скаргу більше, порівняно із відповідним періодом минулого року. За результатами первинного розгляду, залишили без змін 89 рішень на загальну суму понад 58 млн грн. Скасували повністю лише 2 рішення на 8,86 тис. гривень.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео