Орест Сарматський

Названо найвигіднішу органічну культуру (Агро-новини)

черв26

Серед найбільш «вдячних» культур виробники називають сою, повідомляє SuperAgronom.com.

Про переваги органічного виробництва сільськогосподарських культур в розповів Олексій Язиков, голова ТОВ «Жива нива».

Господарство працює за органічними стандартами землеробства на 4 тис. га угідь, 870 га з яких сертифіковано, а частина — у перехідному періоді.

Компанія вирощує сою, озиму пшеницю, спельту, кукурудзу, гречку й гарбузи.

2601
2601

При цьому найприбутковішою культурою Олексій Язиков називає сою, яку в шестипільній сівозміні в господарстві висівають двічі. Вартість органічної сої, яка йде на експорт, майже вдвічі перевищує звичайну, але й по решті культур прибутки є доволі непоганими.

За словами керівника, з будь-якого поля в господарстві планують отримувати не менше €500 прибутку з гектара.

Мітинг АПУ під Радою не був популізмом

Аграрна партія України не вважає, що організована на початку місяця акція під стінами парламенту є популістичною. Про це йдеться у повідомленні на її сайті. Нагадаємо, що члени парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин виступили зі спільною заявою щодо мітингу АПУ і повідомили, що не будуть підтримувати «партійні популістичні проекти», повідомляє AgroPolit.com.

«Депутати з фракції БПП дозволили собі образливу заяву на адресу тисяч учасників мітингу під гаслом «Не дамо вкрасти землю!», який відбувся 7 червня під стінами Верховної Ради. Це вже не перша спроба представників влади звинуватити Аграрну партію в популізмі, і ми не залишимо її без відповіді», — сказано у відповіді АПУ за підписом голови партії Віталія Скоцика.

2602
2602

«Депутати-учасники брифінгу стверджували, нібито процес обговорення земельної реформи йде дуже прозоро, з урахуванням суспільної та експертної думки. Це брехня! Їм, безумовно, відомо, що земельні законопроекти готуються в уряді кулуарно, а тематичні засідання уряду проходять у закритому режимі. На останнє з них 29 травня покликали тільки кількох нардепів, тобто і самі парламентарі переважно не можуть знати, яку земельну реформу готує Кабмін. Не запрошують аграріїв і на засідання комітетів ВР, — цитує Віталія Скоцика прес-служба.

Через зміну клімату врожай зерна знизиться на 23% — вчені

Зміни клімату, які прогнозують вчені, призведуть до зниження світового виробництва основних культур: кукурудзи, пшениці, рису і сої, повідомляє сайт ptichki.net.

За словами вчених, до 2050 р. урожайність зернових знизиться на 23%.

Значне зниження світового виробництва основних культур (на 9%) буде помітним вже до 2030 р. За прогнозами вчених, негативні наслідки зміни клімату буть проявлятися в деяких країнах до 2030 р., більш вираженими в усіх країнах будуть до 2050 р.

2603
2603

Підвищення температур в період вегетації не має значного впливу на розвиток культур, доки вони не перейшли у «переломний момент», який становить близько 32 °C.

Окрім температури, інші екстримальні погодні умови. Такі як засуха можуть призвести до зниження урожайності зернових культур.

Вибір читачів за тиждень

Відео