На Тернопільщині продовжується судилище над активістом «Правого сектора» Олегом Селецьким

zbaraz

26 червня у Збаражі вкотре відбулось судилище над активістом «Правого сектора» Олегом Селецьким з приводу «смітникової люстрації» кременецької судді-корупціонерки Людмили Варневич. Суддя Варневич відома своїм виправдальним рішенням щодо колишнього мера Почаєва, якого звинувачують у незаконному відчуженню земельної ділянки площею 4,5 га. Такі дії судді викликали справедливий громадський осуд, який вилився у так звану «смітникову люстрацію», що відбулась ще в січні 2015 року. Варневич, прагнучи помститись активістам, подала позов з обвинуваченнями в організації та здійсненні нападу на неї. До відповідальності, згідно з позовом, намагаються притягнути Олега Селецького, так як він був одним із сотні присутніх на акції, чию особу змогли встановити.

Обвинувачення, які висуваються активісту є безпідставними, адже на відео знятому очевидцем акції видно, що Олег Селецький не вчиняв ніяких насильницьких дій щодо судді. Весь судовий процес максимально затягується, щоб чинити моральний тиск на обвинуваченого, використовуються анонімні свідки, показання яких різняться.
Можна зробити висновок, що цей процес використовується з метою залякування активної громадськості, яка бореться проти засилля місцевих чиновників-корупціонерів. Слідство в цій справі також велося і над кременецьким активістом Віталієм Ващенком, якого було вбито в травні 2016 року.

Вибір читачів за тиждень

Відео