Оксана Бучко

Де у Європі найдешевше відпочинуть тернополяни у пік літнього сезону?

im-sardiniya_cr

Зекономити на відпочинку в країнах Європі у липні можуть тернополяни у 4-ох країнах - Італія, Іспанія, Болгарія та Мальта. Вартість найдоступніших подорожей на курорт для одної людини на тиждень часу розрахували на Еспресо.TV.

Італія:

Вартість влітку: від 15 тисяч, гривень (проїзд, харчування, проживання)

Проїзд від 3900 гривень

До Італії рекомендують їхати з пересадками через Польщу чи Угорщину. Курортними місцями вважаються Неаполь, Сан-Марино і острови Сардинія та Сицилія. Наприклад, відпочинок на Сардинії. З Варшави до Сардинії летять два літаки лоукост WizzAir: по вівторках і четвергах о 9:40 і прибувають о 12:25. Якщо замовляти квиток за місяць, то його вартість буде від 800 гривень в один кінець. До Варшави доведеться дістатися заздалегідь, оскільки літак Київ-Варшава літає по вівторках, четвергах і суботах, але прибуває до Варшави об 11:30 - на цей час рейс Варшава-Альгеро (Сардинія) вже далеко. Тому можна скористатися сервісом попутників «BlaBlaCar» або рейсовим автобусом, і за 10 годин та 500 гривень ви будете у Варшаві. Зі Львова така дорога займе вдвічі менше часу і грошей. Зворотний квиток Альгеро-Варшава буде дорожчим - 2100 гривень.

Подібний варіант перельоту можна зробити через Будапешт (Угорщина). Рейси Будапешт-Альгеро відправляються також щовівторка і щосуботи.

Житло від 8000 гривень на тиждень

Сардинію завжди вважали дорогим курортом. Так, можна зняти віллу на березі моря на тиждень за 40 тисяч гривень - такого роду пропозицій тут повно.

Наприкінці липня вартість двомісного номера із загальним туалетом буде не дешевше 1100 гривень на день. Тож на тиждень знадобиться близько 8 тисяч гривень на житло.

Харчування від 140 євро на тиждень

Кухня Сардинії трохи відрізняється від кухні континентальної Італії. Особливу увагу місцеві жителі приділяють хлібу - на Сардинії його понад 50 видів. Звичайно, є й звичні італійські страви: лазанья, піца, паста. Середній чек у ресторані - 10 євро на особу. Також є недорогі супермаркети, де вартість більшості продуктів не дорожча ніж в Україні. Якщо враховувати по одному походу в ресторан на день, а сніданок або включений у вартість готелю, або ви купуєте продукти в супермаркеті, то виходить близько 140 євро на тиждень (близько 4 тисяч гривень).

Замість Сардинії за таким планом і ціною можна полетіти на Сицилію або відвідати континентальну Італію і поїхати в Неаполь.

im-Malta-beach-cove--xlarge
im-Malta-beach-cove--xlarge

Мальта

Вартість влітку: від 10 500 гривень (проїзд, харчування, проживання)

Проїзд від 4000 гривень

З Румунії, Бухареста, до Мальти можна дістатися за 500 гривень. Зворотний квиток Мальта-Бухарест буде дорожчим: від 1600 гривень до 2000. Найдешевший спосіб доїхати до Бухареста - поїздом за 2200 гривень. З Катовіце (Польща) рейси лоукост WizzAir літають на Мальту двічі на тиждень: по п'ятницях і понеділках. Вартість таких рейсів туди і назад на кінець липня: від 1600 гривень до 3000. З Варшави (Польща) є три рейси: по вівторках, четвергах і суботах. Вартість рейсів така сама. Дістатися до цих міст можна поїздом (від 500 гривень) або рейсом Wizzair (від 1000 гривень). Або використовуючи сервіс BlaBlaCar за 400 гривень. З Бухареста (Румунія) вартість квитків до Мальти від 1300 гривень, а назад - від 3000 гривень. Рейси літають 5 разів на тиждень: понеділок, вівторок, четвер, п'ятниця і субота. До Будапешта можна дістатися поїздом за 1900 гривень. Поїзд також проїжджає Львів. Таким чином лоукост пропонує невеликий маневр для планування вартості і часу. Наприклад, купити квитки з Будапешта, оскільки звідти найбільше рейсів, а повертатися через польське місто Катовіце, що може бути трохи дешевше. Якщо ви вибираєте переліт через Польщу то буде близько 4 тисяч гривень (туди й назад).

Житло від 3500 гривень на тиждень

На сайті бронювання готелів Booking можна знайти двомісне житло за 1200 гривень на добу. Але, наприклад на сайті AirBnB можна знайти окреме помешкання з кухнею за 900 гривень на добу і недалеко від пляжу. Або просто кімнату для двох за 500 гривень на день. Вибираючи найдешевший варіант, можна вкластися в 3500 гривень на тиждень.

Їжа від 3000 тисяч на тиждень

Намагайтеся уникати туристичних ресторанів і кафе, ціни там відрізняються як мінімум утричі. Снідати можна в невеликих кафе, де випікають булочки і подають каву. Середній чек у такому кафе - 3 євро (87 гривень). Покуштувати асорті мальтійської кухні буде коштує від 11 євро, а з'їсти суп - 5 евро.Також є супермаркети з недорогою їжею, і якщо ви орендуєте апартаменти, то готувати буде явно дешевше. У середньому на їжу піде 15 євро на день, тобто близько 3 тисяч гривень на тиждень.

im-cantabria01
im-cantabria01

Іспанія

Вартість від 10000 гривень в липні (проїзд, харчування, проживання)

Проїзд від 3000 гривень

Як і з попередніми країнами, добиратися найдешевше виходить через Польщу, рейсами авіалінії Wizzair. Дістатися до Варшави поїздом або автобусом або BlaBlaCar коштуватиме від 400 гривень. Білети з Варшави до Барселони коштують від 1400 гривень (назад - від 2000 тисяч), до Аліканте - від 1400 гривень (назад від 3000 гривень), а до північного міста Іспанії Сантандер можна полетіти за 700 гривень і повернутися за 1400.Місто розташоване на березі Атлантичного океану - і є найдешевшим напрямком у Іспанії. Це не найтепліше узбережжя, але купатися там можна. Якщо набридне, то звідти ходять поїзди та автобуси до Барселони чи Аліканте (проїзд від 50 євро).

Житло від 4000 гривень на тиждень

Житло в Сантандері не таке дешеве, як в інших містах Іспанії. Можна орендувати невеликі апартаменти на двох за 1200 гривень на день. Готелі обійдуться трохи дорожче - від 1500 на день. У Барселоні орендувати апартаменти також дешевше, ніж заселятись у готель. Студію на двох можна зняти за 600 гривень на день. А в Аліканте й зовсім винайняти кімнату можна за 300 гривень на день. Тож у середньому житло в Іспанії обійдеться близько 4 тисяч на тиждень, на двох.

Харчування від 3000 тисяч в тиждень

Не забувайте, що якщо ви харчуєтесь у кафе і ресторанах Іспанії, то порції зазвичай дуже великі, тож їх сміливо можна ділити на двох. Паелья з креветками обійдеться вам у 9 євро, а паста у 8. Сніданок - сендвіч з хамоном і кава - коштує 3 євро. Також є безліч турецьких кафе, де кебаб коштує 3,5 євро. Тож на харчування піде не більше 15 євро, навіть якщо ви не збираєтеся скуповуватись у більш дешевих супермаркетах.

im-Burgas
im-Burgas

Болгарія

Вартість від 9000 гривень (проїзд, харчування, проживання)

Проїзд від 4000 гривень

У червні запустили новий напрямок Львів-Варна (Болгарія). Насправді там ходить не цілий потяг, а лише чіпляють додатковий вагон до поїзда з Мінська раз на 10 днів. Вартість квитка від 2400 гривень в один бік. Також можна потрапити до Болгарії через Варшаву, звідки літають рейси до чорноморського міста Бургаса. Літаки у цьому напрямку літають кожні вівторок, четвер, суботу. Вартість перельоту - від 1600 гривень. Приблизно стільки ж коштують квитки назад. Як вже й писалося раніше, дістатися до Варшави можна поїздом або автобусом або BlaBlaCar і коштуватиме від 400 гривень. Або можна скористатися авіалініями WizzAir і долетіти з Києва до Варшави за 1000 гривень.

Житло від 2800 гривень на тиждень

Орендувати номер у готелі на двох можна від 500 гривень. Але набагато дешевше і зручніше зняти невелику квартиру за 400 гривень на день.

Харчування від 2000 гривень

Снідати можна місцевими бубликами з кавою. Вартість такого сніданку обійдеться вам у 30 гривень. Добре поїсти в ресторані коштуватиме не дорожче 150 гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео