Найкраща пшениця на Тернопільщині – української селекції (фото)

пшениця

В рамках цьогорічного форуму «Нове зернятко – 2017», який передбачає як виставку продукції та сільгосптехніки партнерів заходу, так і проведення тематичних конференцій в польовому конференц-залі, представили демонстраційні ділянки зернових, зернобобових та технічних культур.

Однією з таких стала пшениця, яку вирощують на полях компанії «Агропродсервіс». Асортимент насіння, який пропонує компанія, є різноманітним, що задовольняє потреби та бажання будь-яких с/г товаровиробників. Всі сорти є потужними та стабільними, з високим потенціалом продуктивності.

DSC_4814
DSC_4814

В нинішньому році для реалізації сільськогосподарським товаровиробникам буде запропоновано до 40 сортів насіння української та зарубіжної селекції.

- Демопосіви пшениці тут становлять 10 сортів для посіву, а озимої пшениці - 65 сортів. Серед останніх знаходиться пшениця української селекції – Борія, Астарта, Дарунок Поділля, Сотниця та інші сорти, - розповідає агроном Олег Драгус.

DSC_4818
DSC_4818

Насінництво – це пріоритетна галузь компанії. У 2004 році отримавши статус насіннєлітгоспу, господарство не зменшує оборотів та щороку підвищує якість та стандарти роботи.

- Чим мілкіше сіяти пшеницю, то пройде набагато краще кущення. З свого досвіду кажу, - запевняє Олег.

DSC_4798
DSC_4798

З кожним роком у компанії збільшується кількість нових сортів, з якими працюють у господарстві, вибираючи щоразу кращий сорт для полів компанії та кліматичних умов регіону.

DSC_4802
DSC_4802

DSC_4778
DSC_4778

DSC_4770
DSC_4770

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео