Орест Сарматський

Село матиме швидкісний трактор (Агро-новини)

чер30

Компанія JCB на виставці «АГРО-2017» у Києві презентувала перший в Україні трактор нової швидкісної 8000 серії Fastrac 8330, повідомив Traktorist.ua.

Новинка JCB Fastrac 8330 оснащується 6-циліндровим двигуном SisuPower об’ємом 8,4 л з номінальною потужністю 335 к.с. та варіаторною трансмісією CVT з 4 режимами роботи.

Вантажопідйомність триточкової задньої навіски 10 т, передньої — до 3,5 т. Трактор оснащений валом відбору потужності (ВВП): переднім ВВП на 1000 об/хв та заднім ВВП із варіантами 540/1000 об/хв.

3001
3001

«Максимальна транспортна швидкість до 70 км/год стала доступна завдяки новій коробці передач, гідравлічній підвісці та гальмам з системами ABS та стабілізації», — розповів менеджер з продажу Артем Тітенко.

До особливостей нового трактора також належить оновлена кабіна з клімат-контролем, обігрівом дзеркал та тонованим заднім склом. На боковій панелі передбачені клавіші швидкого доступу для функцій, що часто використовуються.

В Україні заснували Міжнародну асоціацію виробників гречки

Офіційна реєстрація Міжнародної асоціації виробників гречки в Україні пройшла 15 червня 2017 р., пише Superagronom.com.

Цю асоціацію створили з метою сприяти поширенню перспективних і сучасних сортів гречки, підвищувати їх продуктивність та рентабельність виробництва.

Про заснування Міжнародної асоціації виробників гречки розповів директор СТОВ «Перемога» Фастівського району на Київщині та один із засновників асоціації Микола Малієнко.

3002
3002

Він переконаний, що українські аграрії недооцінюють гречку, хоча в ній мають зацікавленість не тільки українські споживачі — хочуть придбати урожай для переробки навіть підприємства з Японії.

«Минулого року ми зібрали 33,6 ц/га в середньому. Максимальна ж урожайність гречки у нас становила 42,6 ц/га. Рівень продуктивності у понад 30 ц/га переводить гречку у розряд надприбуткових культур із рентабельністю в понад 200%», — говорить Микола Малієнко.

Задача новоствореної асоціації, на думку її співзасновника, полягає в сприянні поглибленню зв'язку між виробництвом та селекцією гречки, розробці нових інтенсивних технологій виробництва, в тому числі органічних.

Посуха в Європі загрожує дефіцитом овочів

Європейські виробники консервованих, заморожених і сушених овочів не на жарт занепокоєні через можливий дефіцит сировини в основних країнах-виробниках через посушливу погоду у цьому сезоні, повідомляєshuvar.com.

За словами іспанський виробників овочів, врожай серйозно постраждав через відсутність опадів. Серйозну проблему нестачі води зумовив недостатній обсяг водних резервів, оскільки 16 водойм Іспанії на даний момент забезпечують 59,4% від загальних водних ресурсів країни.

3003
3003

Відсутність опадів шкідливо вплинула на сільськогосподарські культури у багатьох районах Європи, а також негативно відбилася на важливих посівних площах під овочі в Бельгії та Італії, а також в деяких регіонах Франції. Виняткова посуха спонукала державні органи до впровадження заходів щодо обмеження подачі води.

Незважаючи на те, що занадто рано оцінювати і прогнозувати подальші втрати літніх овочевих культур, європейські переробники сильно стурбовані поточними метеорологічними умовами і прогнозом погоди на майбутній період, тому що наслідки можуть бути дуже серйозними.

Вибір читачів за тиждень

Відео