Оксана Бучко

Тернополяни можуть отримати підвищення пенсій не під вибори

unnamed (20)

Збільшення пенсії з 1 жовтня передбачає пенсійна реформа. Таким чином, більші пенсії отримають 5,6 млн громадян, повідомляє Інформаційний вісник Уряду. Мінімальну пенсію підвищать до 1373 грн.

Найголовнішими моментами реформи називають ліквідацію дискримінації пенсіонерів за роком виходу на пенсію. Перерахунок здійснюватимуть з використанням показника середньої заробітної плати. Унікальність реформи фахівці визначають у тому, що вона не прив’язана до виборів.

- Якщо ми відкладемо цю реформу на рік чи два, вона знову стане заручником виборів, - виконавчий директор Офісу впровадження реформ Антон Ященко. -Ми дуже сподіваємось на підтримку парламенту для проведення даної реформи. Адже вона передбачає автоматичний перегляд пенсій в залежності від зростання заробітної плати та інфляції. Тож у майбутньому політики не зможуть використовувати дане питання для підвищення рейтингів.

Законопроекти щодо пенсійної реформи планують розглянути у Верховній Раді цього пленарного тижня.

Попри такі переваги, законопроект має не зовсім приємні моменти. Це скасування спецпенсій та зниження нарахованої суми за рахунок зміни коефіцієнту оцінки стажу при перерахунку. Детальніше про пенсійну реформу Терен писав ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео