На парафії св. Василія Великого у Козові перебувала ікона Зарваницької Матері Божої (фото)

v1

З 25 червня по 2 липня у парафії св. Василія Великого смт. Козови перебувала чудотворна ікона Зарваницької Матері Божої. Впродовж восьми днів вірні переживали час духовної віднови у присутності Цариці Подільського краю.

25 червня парафіяни храму св. Василія Великого разом з парохом о.протопресвітером Романом Рокецьким процесійно урочисто зустріли чудотворну ікону Зарваницької Матері Божої. Відтак, прославляючи Матір Божу піснями та встеляючи дорогу пелюсками квітів, спільнота перенесла святиню до церкви. Після відправи Молебеню до Пресвятої Богородиці, папський місіонер Божого Милосердя о. Василь Баглей виголосив проповідь про Марійські об'явлення Богородиці у Люрді, Фатімі, Ля Салет, Зарваниці та про силу заступницької молитви Матері Божої. Діти недільної школи святковим виступом привітали Пресвяту Богородицю. Опісля розпочалося почитання чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої.

У час перебування святині у храмі, щоденно відправлялися Святі Літургії (двічі на день) у різних намірах (за молитовні спільноти; за мир в Україні; за померлих, воїнів, героїв Небесної Сотні; за сім’ї та родини, емігрантів, подружжя; за молодь; за вчителів, лікарів, підприємців, за хворих, немічних та опущених; на всяке прошення); молитви – благословення,  вервиці, акафісти до Богородиці. Запрошені отці Козівського протопресвітеріату, а саме: о. Євген Бойко, о. Володимир Наконечний, о. Роман Денис, о. Омелян Кобель, о. Володимир Шмигель, о. Михайло Бойко, проголошували духовні науки, мирували та уділяли Святі Тайни: Покаяння, Євхаристії, та Єлеопомазання. Також парафіяни переглянули документальний фільм «Зарваниця. Духовний Марійський центр»; для дітей транслювалися мультфільми «Духовне намисто – Зарваниця» та «У цей день танцювало сонце» (про Фатімські об'явлення). Впродовж восьми днів, чудотворну ікону відвідали учні та вчителі Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, вихованці та вихователі ДНЗ «Ромашка», матері з немовлятами, підприємці, працівники організацій та мешканці селища Козови. Щоденно віряни, залишаючи все,  приходили до образу, щоб прославляти, благословляти, почитати, перепрошувати, дякувати та просити заступництва Діви Марії.

v2

2 липня відбулися урочисті проводи чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої. Після подячного молебню до Пресвятої Богородиці, о. Павло Репела, синкел у справах духовенства і парафій, розповів більше про паломництво і силу чудотворної ікони, а також про зцілення, які засвідчують вірні парафій, де побувала ікона. Отець-протопресвітер Роман Рокецький, подякував Богу, Пресвятій Богородиці, а також Архиєпископу і Митрополиту Тернопільсько-Зборівському Високопреосвященному Владиці Василію Семенюку і о. Павлу Репелі за ласку перебування образу у парафії св. Василія Великого. Зі словами вдячності парох також звернувся й до всієї  парохії та подякував усім вірним за виявлену любов та милість до Зарваницької Матері Божої. Після подячного виступу дітей недільної школи, парафіяни процесійно здійснили обхід навкого храму та вирушили на зустріч церковній громаді храму Успіння Пресвятої Богородиці у Козові, де надалі перебуватиме святиня. Духовно піднесені, з радістю, трепетом та сльозами на очах вірні провели та передали чудотворну ікону Зарваницької Матері Божої.

v3

повідомила Тетяна Бек

Вибір читачів за тиждень

Відео