«Наступні на вихід: “Батьківщина” відкликає депутатів у Тернополі»

дій

Відтепер кожен голос місцевих обранців у Тернополі під пильним контролем не лише громадськості, а й партійної верхівки. Усе тому, що від точкових дій депутатів залежить імідж всієї партії. Хоча, тактика у тернопільських партійних осередків дещо різниться.

Досі не затихли пристрасті навколо позбавлення депутатського мандата трьох членів міськради – Івана Сороколіта, Ігоря Турського та Романа Навроцького. Вся процедура проведення зборів проходила з порушенням чинного законодавства, про що ми розповідали ТУТ. Після декількох невдалих спроб зібрати достатню кількість членів виборчої комісії для кворуму, збори нарешті відбулись. Як повідомляє Терен, через наявну низку порушень члени комісії негласно заявляють, що не готові нести кримінальну відповідальність за відсутність правильно оформлених документів.

Як бачимо, голосування за зміни до Генерального плану міста викликали неоднозначну реакцію в різних політичних партіях. Зокрема, 28 березня відбулося засідання тернопільського бюро ВО “Батьківщина”, де поставили питання виключення з партії депутатів Андрія Артимовича, Наталії Шоломейчук та Петра Поврозника.

Причиною розширеного бюро стало ряд офіційних заяв, у яких була окреслена позиція міського осередку щодо питань внесення змін до Генерального плану забудови міста, виготовлення містобудівної документації та встановлення меж міста. Депутатам фракції ВО «Батьківщина» рекомендувалося не голосувати за ці резонансні питання. Віддавши свої голоси «за» вищевказані зміни, вони порушили партійну дисципліну та положення про депутатську фракцію.За вчинення дій, що наносять шкоду авторитету партії, Статутом нашої організації передбачене партійне стягнення у вигляді виключення з партії”, - офіційно заявив голова ТМО ВО “Батьківщина” Микола Сліпченко.

Нещодавно тернопільський осередок ВО “Батьківщина” розмістив оголошення про збори виборців 11 липня в Тернопільській обласній філармонії щодо “внесення пропозиції щодо відкликання депутата Тернопільської міської ради Шоломейчук Наталії Василівни. Збори щодо внесення пропозиції стосовно Поврозника Петра Івановича призначені на 19.45, а розгляд питання стосовно Артимовича Андрія Івановича – на 20.30”. Різниця відчутна, адже збори зробили відкритими, а інформацію про них поширили у пресі, оскільки  згідно з п.3 статті 38 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, представникам засобів масової інформації гарантується безперешкодний доступ на збори виборців.

Одних депутатів відкликають за відмову голосувати за Генплан, інших - за його підтримку. Запрошуємо громадськість не залишати поза увагою подібні резонансні події і слідкувати за законністю дій тернопільських політиків на зборах. Центр громадського контролю “ДІЙ-Тернопіль” продовжує інформувати про ситуацію.

Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі.

Довідка: Центр громадського контролю «Дій!» - спільний проект чеської організації People in Need та всеукраїнської громадської організації Центр UA за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проект полягає у розбудові в Україні мережі моніторингових центрів, які опікуються питаннями громадського контролю за діяльністю органів місцевої влади. До основних компонентів діяльності проекту відносяться: моніторинг та аналітика, адвокація, громадсько-правова просвіта, створення проактивності місцевого громадського сектору та його консолідація. Мережа на цьому етапі охоплює ключові міста в Україні, де на сьогодні цікава і динамічна громадсько-політична активність - Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ та Маріуполь (Донеччина).

 

Вибір читачів за тиждень

Відео