Теребовлянка після попереднього професійного навчання працюватиме манікюрницею

робота

На замовлення теребовлянського приватного підприємця Наталії Бєлих, яка є власницею салону краси «Надія», фахівці Теребовлянського районного центру зайнятості організували в Тернопільському обласному навчально-курсовому центрі перепідготовку за професією манікюрник для безробітної Ірини Гичко.

«Останнім часом зміст праці манікюрниці став більш різноманітним, у ньому застосовуються нові операції. Серед послуг пропонується, крім звичного манікюру, і європейський манікюр, при якому нігті обробляються за допомогою спеціальних приладів. З'явилися можливості для творчості. Сучасний майстер повинен вміти підібрати необхідний для створення задуманого образу колір, відтінок лаку, створити малюнок на нігті (рослинний орнамент, візерунки різних стилів тощо), - каже Наталія Бєлих.

В НКЦ теребовлянка вивчатиме правила виконання манікюрних робіт; призначення, використання, дезинфекцію та зберігання відповідних інструментів; як підготувати нігтьову пластину; види лаків і способи їх підбору, гель-лаки та способи покриття ними, принципи професійної етики та ін. У тому числі вона знатиме що робити із задирками, як виконувати масаж кистей рук, мацерацію (пом’якшення шкіри рук), способи підбору сучасних косметичних та рослинних засобів, олій для догляду рук і кутикули тощо.

Вибір читачів за тиждень

Відео