Віра Олександрович

Які резерви шукатиме на Тернопіллі Ігор Комендат (фото)

unnamed (11)
  • Ключовою метою нашої співпраці має стати зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів, - наголошує керівник фіскального відомства Тернопілля Ігор Комендат.

При цьому він наголосив на необхідності освоєння резервів існуючих платежів, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

666666666666666666
666666666666666666

Про актуальні питання діяльності Кременецької об’єднаної державної податкової інспекції (ОДПІ), координацію спільних заходів, спрямованих на виявлення і залучення наявних резервів додаткових надходжень податків і зборів до місцевих бюджетів, вирішення проблем легалізації землі і заробітної плати обговорили нещодавно у Кременці. Там нещодавно відбулася кущова нарада начальника Головного управління ДФС в області Ігоря Комендата, керівників краю і районних держадміністрацій, районних рад, об’єднаних територіальних громад Кременецького, Збаразького, Підволочиського, Лановецького і Шумського районів.

unnamed (13)
unnamed (13)

  • У цьому році в цілому по Кременецькій ОДПІ спостерігаються високі темпи зростання дохідної частини місцевих бюджетів (150%) при середньообласному показнику 140,4%, - каже Ігор Комендат. - Якщо говорити про загальну суму доходів місцевих бюджетів п’яти північних районів краю, контроль за справлянням яких поклали на ДФС, то впродовж І-го кварталу вона склала понад 200 млн грн. Це - аж на 66,8 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Втім, незважаючи на те, що у районах забезпечили виконання показника запланованих доходів, податкова база там, на думку фіскала, освоєна далеко не в повному обсязі.

  • Базовими доходами для місцевих бюджетів сьогодні є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок, майнові податки і акцизний податок із роздрібного продажу, - нагадує пан Комендат. - Тому основну увагу слід акцентувати на освоєння резервів цих платежів.

Під час наради  учасники обговорили і проблемні питання щодо легалізації ринку підакцизних товарів, зарплати і плати за землю. Найбільш актуальним було питання щодо встановлення оптимальних ставок податків, затверджених місцевими радами («Терен» про це писав ТУТ прим.).

Окрім того, присутні визначили шляхи покращення умов для розвитку підприємництва в районах, підвищення ефективності використання земель сільськогосподарськими товаровиробниками, і збільшення від них податкових платежів. Врешті - внесли пропозиції щодо пошуку резервів для розширення бази оподаткування і протидії тіньовій зайнятості жителів у районах.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео