Тернополяни вже можуть їсти чорниці та гриби

original-photo

Чорниці та гриби у Тернополі уже можна їсти, однак тільки ті, які продають на офіційних ринках. Адже там вони проходять експертизу у спеціальних лабораторіях.

Уже декілька тижнів на тернопільських ринках, у тому чисті і стихійних, можна придбати ягоди чорниці. Гриби у продажу з’явилися відносно нещодавно. Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області кажуть, що їсти ці продукти уже безпечно, однак купувати їх потрібно на ринках, де є спеціалізовані експертизи. Адже тільки у таких випадках можна запобігти небезпеці.

p_134763_2_slidertop2
p_134763_2_slidertop2

- Державними лабораторіями ветсанекспертизи на ринках м. Тернополя проведено 548 досліджень грибів промислового та дикоростучого походження загальною вагою 14,6 т; чорниці – 64 дослідження загальною вагою понад 6 т. Перевищень вмісту радіонуклідів не виявлено. Крім того, Тернопільською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини також проведено радіологічні дослідження 3-х проб чорниці з лісових угідь Дубенського району Рівненської області, Бродівського району Львівської області та Шумського району Тернопільської області. Вміст радіонуклідів цезію – до 300 Бк/кг при нормі не більше 500 бк/кг, а стронцію – до 8 Бк/кг при нормі до 50 Бк/кг, повідомляють на сайті ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео