Орест Сарматський

А хто це незадоволений суничним сезоном? (Агро-новини)

лип08

Сезон суниці садової вже завершується. На даний момент цю ягоду пропонують одиниці виробників. При цьому, залишкові партії садівники продають у 1,8 – 2 рази дорожче, ніж минулого сезону. Не зважаючи на суттєве підвищення ціни, більшість виробників вважають цей сезон незадовільним.

Головною причиною незадоволеності стали несприятливі погодні умови. Через весняні приморозки постраждала велика кількість насаджень цієї ягоди. Втрати у господарствах склали 50-100%. Крім того, різко знизилась врожайність суниці.

1301
1301

На даний момент ціни на ягоду становлять 35-50 грн/кг, при низькій пропозиції на ринку.

У цьому сезоні садівники реалізують ягоди на тиждень довше, ніж минулого року. Це пов’язано з пізнішим початком збору врожаю суниці садової.

В Україні планують порахувати «тіньові» землі

Аграрні асоціації та окремі органи виконавчої влади працюють над створенням Державної стратегії інституційної структури аграрного виробництва.

Найближчим часом відповідні державні органи влади мають співставити та уточнити площі земель у розрізі користувачів, власників та категорій земель згідно Земельного кадастру.

Про це розповіли в Українській аграрній конфедерації (УАК).

1302
1302

Генеральний директор УАК Павло Коваль наголосив: навіть попередній аналіз вказує на те, що існують значні розбіжності площі розпайованих земель та площі земель, з яких сплачено податки у 2015 та 2016 рр.

Зміни у показниках за останній 2016 р. підтвердили і представники ДФС. За їх словами, причина — зміни у податковому законодавстві.

«Варто зазначити, що левова частка аграрних товаровиробників сплачують єдиний податок за IV групою платників податків і їх частка може становити більше 90%. При цьому викликають подив масштаби неспівпадіння загальної площі, яка обробляється всіма аграрними підприємствами, власниками землі, постійними користувачами і колективними та комунальними землекористувачами, з площею, що обробляється користувачами, котрі сплачують єдиний податок», — ідеться в повідомленні.

Ще одним висновком стали невідповідності у даних щодо обсягів виробництва продукції, землекористування та сплати податків і зайнятих у малих аграрних підприємствах.

ООН допоможе Африці українським зерном

1303
1303

Для надання гуманітарної допомоги низці районів Африки Організація Об’єднаних Націй (ООН) у рамках Програми всесвітньої продовольчої допомоги закупила 40 тис. т української пшениці, пише «Зерно Он-лайн».

Зерно має бути поставлене на початку серпня до держави Східної Африки — Джибуті.

Нагадаємо, що станом на 4 липня українські аграрії вже зібрали 315 тис. т пшениці  на площі 104 тис. га (2% від 6,3 млн га) при середній урожайності 30,2 ц/га; 100 тис. т гороху на площі 42 тис. га (11% від 383 тис. га) при середній урожайності 23,7 ц/га та 957 тис. т ячменю на площі 290 тис. га, що складає 12% від засіяних цією культурою площ.

Вибір читачів за тиждень

Відео