Орест Сарматський

Чому фермери масово записуються у лави «самооборонців»? (Агро-новини)

лип08

У Кіровоградській області фермери масово записуються у «самооборону підприємців».

Селяни об'єднуються, отримують дозволи на зброю, налагоджують контакти з ветеранами бойових дій і сусідніми областями.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Семен Семенченко.

«У Бережинці йде збирання врожаю. Село охороняє Внутрішній Корпус Батальйону Донбас. Спецпідрозділи поліції і внутрішніх військ вигнані селянами з села. За домовленістю залишено кілька дільничних. Кожен комбайн, кожне поле охороняється ветеранами і самообороною підприємців», — пише нардеп.

1603
1603

За словами Семена Семенченка, прокуратура проводить розслідування масового побиття людей.

«Люди об'єднуються, але розуміють що це тільки початок. Для того, щоб побороти злочинне угрупування в українській владі потрібне подальше об'єднання і спільні дії селян, ветеранів, народних депутатів, чесних представників ЗМІ», — ідеться в повідомленні Семена Семенченка.

В Україні підскочив випуск продуктів тваринництва

Виробництво основних видів продукції  тваринництва значно збільшилось у  червні 2017 р.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Так,  виробництво молока у червні зросло на понад 1 млн т  (+27%) і у січні-червні 2017 р. склало 5,068 млн т проти 3,969 млн т у січні-травні. У той же час у порівнянні з січнем-червнем 2016 р. реєструється зниження виробництва молока на 0,9%.

1601
1601

Значне зростання у червні показало виробнитцво яєць  — на 1538 млн шт (+23%). За даними Держстату, у січні-червні вироблено 7966 млн шт, при тому, что у січні-травні  — 6428 млн шт. Зростання до січня-червня 2016 р. склало 0,8%.

Садівництво в Україні відроджується завдяки держпідтримці

Держпрограми допомагають відродити вітчизняне садівництво. Таку думку висловив заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН Олександр Ярещенко.

Про це повідомляє Зерно.

Одна з ключових програм - програма розвитку садівництва до 2025 р., в ході розробки якої був вироблений вектор на інтенсифікацію виробництва з використанням екологічно чистих технологій вирощування.

1602
1602

«Останні три роки спостерігається тенденція до інтенсифікації садівництва за рахунок збільшення інтенсивних сучасних насаджень, які приходять на заміну старим екстенсивним», - зазначив Олександр Ярещенко.

За його словами, збільшення виробництва відбувається за рахунок плодоношення високопродуктивних садів, закладених раніше. Ще одна тенденція у сучасному садівництві - екологічно чисті врожаї з використанням «зелених технологій».

Вибір читачів за тиждень

Відео