Віра Олександрович

Тернопільщина: понад 93 мільйони митниця «заробила» на автомобілях

Автомобілі_митниця

Піврічні надходження на Тернопільській митниці у 2017-му більш як удвічі перевищили показники минулого року.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Упродовж 6 місяців митниця спрямувала до бюджету 600,1 млн грн. – каже начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - Це – аж на 233,1 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

У розрізі видів податків найбільше надійшло від сплати податку на додану вартість (ПДВ) – 505,3 млн грн (приріст склав 50%). Також сплатили: 76,4 млн грн - мита (+48,2 млн грн); 17,1 млн грн - акцизного податку (+15,7 млн грн); 1,3 млн грн - плати за здійснення митних формальностей та інших платежів (+0,4 млн грн).

Серед товарів, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, були легкові автомобілі, - уточнює Оксана Антонович. - За них сплатили 93,2 млн грн, що на 91,6 млн грн, або у 58 разів більше, ніж торік.

Окрім того, перевозили сідельні тягачі (сплатили 54,9 млн грн, приріст - 48,1 млн грн, або у 8 разів більше), причепи і напівпричепи для перевезення вантажів (сплачено 51,8 млн грн, що на 46,8 млн грн, або вдесятеро більше, ніж торік).

Загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації і країни походження товарів становить 25,9 млн грн, - підсумувала Оксана Антонович.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео