Оксана Бучко

На Тернопільщині закрили сім наркопритонів

PM270image003

Місце для варіння і вживання опію облаштував 13-річний тернополянин у себе вдома на вул. Л.Курбаса. Наркопритон викрили оперативники підрозділу протидії наркозлочинності нацполіції в Тернопільській області. 

Люди неодноразово скаржились на різкий запах ацетону в під’їзді цього будинку. Правоохоронці провели обшук під керівництвом місцевої прокуратури, пише npu.gov.ua.  

 - Зайшовши до квартири, - розповідає начальник підрозділу протидії наркозлочинності Михайло Димида, - ми помітили, що її господар дуже вправно все маскував - витяжка була затягнута поліетиленовою плівкою, аби запах не розповсюджувався поверхами. Відчиненими тримав лише вікна. Варив наркотик, як правило, вночі, щоб менше привертати увагу.

PM879image001
PM879image001

Під час обшуку у чоловіка вилучили шприци з опієм та посуд, в якому він виготовляв сировину. Тернополянину інкримінують статтю 309 частини 1 ККУ - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Вирішується питання і про порушення статті 317 КПК - організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

PM469image002
PM469image002

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, в яких наркоман закуповував макову соломку, а також друзів, які разом з ним споживали наркотики. Триває слідство.

Фото npu.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео