Орест Сарматський

Величезні втрати через податківців (Агро-новини)

лип19

Зупинка реєстрації накладних із 1 липня 2017 р. призвела до величезних втрат с/г підприємств, повідомили у Всеукраїнській аграрій раді (ВАР).

Особливо ризикують покупці товару, які в результаті цього не можуть вчасно відобразити податковий кредит.

Про це повідомив експерт ВАР від юридичнoї фірми ОМП Віталій Смердов.

«Перш за все, зупинення реєстрації здійснюється у разі виготовлення чи постачання так званих ризикових товарів, перелік яких міститься у наказі ДФС від 30 червня 2017 р. № 461. Серед них велика кількість сільськогосподарської продукції: пшениця, кукурудза, ячмінь, насіння соняшнику, олія соняшникова, цукор, хлібобулочні, кондитерські вироби тощо», — розповів експерт.

1901
1901

За словами Віталія Смердова, головна підстава для зупинення реєстрації — невідповідність критерію «умовного складу».

«Це означає, що платник постачає товару за певним УКТ ЗЕД в 1,5 разів більше, ніж є на його умовному складі таких саме товарів за тим самим кодом УКТ ЗЕД (умовний склад формується з 1 січня 2017 р.)», — повідомив Віталій Смердов.

Мінагрополітики залучить фермерів до програми шкільного харчування

Мінагрополітики та ФАО працюють над запровадженням в Україні ефективної моделі шкільного харчування.

Така модель дозволить залучити малих і середніх сільгоспвиробників та збільшити виробництво якісної і безпечної продукції.

Про залучення фермерів до програми шкільного харчування йшлося під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової з міжнародним експертом ФАО зі шкільного харчування Флавією Швартцманн (Бразилія) 12 липня, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

 

1902
1902

 «Ми вивчаємо досвід країн світу щодо функціонування систем шкільного харчування, з метою подальшого запровадження ефективних державних програм комплексного розвитку аграрної галузі та підтримки малих і середніх виробників», — розповіла Олена Ковальова.

Дітей-сиріт на Запоріжжі вчать працювати в сільському господарстві

Благодійному центру «Надія для кожного» у с. Миколай-Поле Запорізького району готові сприяти фахівці Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА, пише Національний промисловий портал.

Центр заснували та очолили подружжя з Канади Геррі та Тереза Верхуг у 2008 р.

Метою центру є навчання дітей-сиріт навичкам роботи у сільському господарстві, зокрема у молочному скотарстві та землеробстві.

За можливості, учнів Центру можуть працевлаштовувати в сільській місцевості або дати рекомендації на навчання у вищих навчальних закладах як в Україні, так і за її межами.

1903
1903

Зараз у Благодійному центрі навчається 23 дітей-сиріт, навчання триває два роки.

Вихованці  отримують як теоретичні, так і практичні знання. Навчальний клас обладнаний комп’ютерами, практичні заняття проводяться безпосередньо на тваринницькій фермі та в полі.

Крім навчання та виховання дітей-сиріт, Благодійний центр займається виробництвом тваринницької та рослинницької продукції, зокрема молока,  заготівлею кормів — сіна, соломи, силосу, а також виробництвом зернових і олійних культур, які вирощують на 300 га орендованої землі.

Вибір читачів за тиждень

Відео