Військових з частини у Тернополі додатково обстежать на виявлення хвороби Лайма

MVI_0325.00_00_03_19.Still001

Днями у Тернопільському державному медичному університеті відбулася прес-конференція, під час якої розповідали про дослідження хвороби Лайма, її симптоми та наслідки, а також про кількість людей у тернопільській області, у яких виявили антитіла до борелію, який і викликає хворобу Лайма.

Ректор медичного університету Михайло Корда розповів, що 43% усіх лісників мають антитіла борелію, таку ж бактерію мають і 50% із обстежених 176 військовослужбовців Тернопільської військової частини. Однак, за словами ректора, виявлені антитіла ще не означають, що людина хвора. Для того, аби це визначити, потрібні подальші дослідження.

- Діагностика цієї хвороби проходить у два етапи: перший – визначення, чи є людина інфікована, якщо так, тоді вона направляється на дообстеження, а вже після цього діагностується хвора ця людина Лайм – бореліозом чи ні. В даному випадку частина військовослужбовців, котрі здали кров на аналіз, пройшли лише первинне обстеження, що не дає підстав вважати їх хворими на захворювання Лайм, - розповідає кандидат медичних наук, доцент кафедри інфекційних хвороб з епідеміології шкірними та венеричними хворобами Тернопільського державного медичного університету ім. Івана Горбачевського Марія Шкільна.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео