Орест Сарматський

Що зростає у цілому світі лише в Україні? (Агро-новини)

лип22

Попри скорочення або стабільності виробництва ріпака у світі

Україна є єдиною країною, в якій очікується істотне зростання виробництва олійних, пише Latifundist.com.

Перш за все, це обумовлено зростанням посівних площ ріпака на 35% в порівнянні з попереднім сезоном, а також більш низькими втратами при перезимівлі.

«Ось уже третій сезон поспіль світовий баланс ріпака характеризується високою напруженістю, дозволяючи виробникам олійних розраховувати на високий рівень цін і, відповідно, гарний прибуток», — ідеться в повідомленні.

З іншого боку, врожайність олійних цьогоріч очікується нижче торішнього рівня через несприятливий вплив посухи, яка є на полях.

2201
2201

На середину липня 2017 р. згідно з даними Мінагрополітики, середня врожайність ріпаку в Україні становила 2,23 т/га в порівнянні з 2,52 т/га на аналогічну дату минулого року.

Єврокомісія дозволила використовувати ГМ-культури

Європейська комісія надала п'ять дозволів на використання генетично модифікованих культур для виробництва продуктів харчування та кормів, повідомляє сайт Єврокомісії.

Мова йде про певні сорти бавовника та кукурудзи.

2202
2202

Ці ГМ-культури пройшли повну процедуру затвердження, включаючи отримання позитивного наукового доручення Європейського органу з безпеки харчових продуктів. Вони не отримали заперечень від держав-учасниць ЄС у постійному та апеляційному комітетах.

«Дозволи дійсні 10 років, а будь-які продукти, вироблені з цих ГМ-культур, регулюватимуться суворими правилами маркування і відстеження ЄС», — ідеться в повідомленні.

Урожай картоплі буде низьким через погодні умови - фермер

Погодні умови цього року приносять фермерам збитки. Овочівники скаржаться на неврожай картоплі.

Про це, в ексклюзивному коментарі Kurkul.com розповів фермер з Чернігівської області Костянтин Рішняк.

«По-перше, погода не дуже гарно на неї вплинула. А друге - я зараз трішки запізнююсь з поливом, а у неї зараз велика нестача вологи. Так що думаю, не дуже гарні будуть прогнози по картоплі в цьому році», - поділився фермер Костянтин Рішняк.

2203
2203

За його словами, робити точні прогнози щодо урожаю картоплі ще рано. «Урожай - це в коморі», -  говорить фермер.

Вибір читачів за тиждень

Відео