Віра Олександрович

Тернопільщина: 70 платників спілкувалися із податківцями… через скайп

ДФС_нове1

Працівники Центрів обслуговування платників податків (ЦОП) Тернопільщини уже надали понад 53 тисячі адмінпослуг.

Таким успіхом поділилися у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У першому півріччі цього року ЦОПи при об’єднаних державних інспекціях і їхніх відділеннях відвідали 231 365 платників податків Тернопільщини. Їм надали понад 53 тисячі адміністративних послуг, - уточнили у податковій.

Із загальної кількості адміністративних послуг: 24 226 (45,6%) надали у Тернопільській ОДПІ, 11 334 (21,3%) – у Бучацькій, 7 928 (14,9%) – у Кременецькій, 6 992 (13,1%) – у Чортківській ОДПІ. Власне, фахівці ГУ ДФС в області впоралися у 2 537 (4,7%) випадках.

У структурі наданих адміністративних послуг найбільшу питому вагу займає послуга із видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, - розповідають у податковій. – Такі послуги отримали майже 28,5 тис. фізичних осіб, або 53,7%.

Також значну кількість послуг надали із реєстрації книг обліку доходів і книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку (5 149, або 9,7%), надання витягів із реєстру платників єдиного податку (4 869, або 9,1%), реєстрації платників єдиного податку (3 696, або 6,9%), реєстрації книг обліку розрахункових операцій (3 689, або 6,9%).

За безкоштовними посиленими сертифікатами ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізосіб-підприємців і громадян із початку року до працівників сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України звернулися 5 190 платників податків, - додають у податковій.

До речі, у залі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ виділили окреме місце із надання електронного сервісу «Інспектор-онлайн». У вівторок і четвер відбуваються сеанси скайп-зв’язку із платниками податків. Їм надають консультації. Такою послугою у січні-червні скористалися 70 платників податків.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео