Підроблена валюта: на Тернопільщині викрили фальшивомонетників (фото)

PM208image002

На міжрегіональну групу злочинців, які виготовляли у великих розмірах фальшиві банкноти, вийшли співробітники управління Національної поліції Тернопільщини, працівники прокуратури, управління СБУ, Департаменту захисту економіки. Все це відбулося у результаті спільних оперативно-розшукових заходів.

Стало відомо, що зловмисники збували фальшивки переважно у західних областях - Тернопільській, Львівській, Волинській та Івано-Франківській, а виготовляли усе це «добро» здійснювалося на обладнанні поліграфічного комбінату, яке розміщувалося в емальованому цеху у Львові.  Обладнання арештовано.

PM655image003
PM655image003

Двох фігурантів кримінального провадження затримано в порядку статті 208 КПК. Вирішується питання про оголошення їм підозри у порушенні частини другою статті 199 Кримінального кодексу України  та обрання міри запобіжного заходу. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронцям довелося здійснити аж 15 обшуків у помешканнях та офісах зловмисників та вилучили американські долари з ознаками підроблення, а також численні знаряддя та розхідні матеріали для виготовлення фальшивок, зокрема: кліше, прозорі плівки із зображеннями банкнот, спеціально підготовлені аркуші паперу з нанесеною розміткою контурів купюр та відтисками портрета Франкліна, комп’ютерну техніку тощо.

PM578image004
PM578image004

Завдяки втручанню правоохоронців у злочинний процес вдалося запобігти підробленню та потраплянню у відкритий обіг валюти на суму понад 6 мільйонів доларів США. А самі банкноти були настільки якісними, що відрізнити їх від справжніх без спеціального обладнання було неможливо.

Триває досудове розслідування.

Фото: Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео