Орест Сарматський

Хто отримає курчат за програмою ФАО? (Агро-новини)

лип27

В рамках програми ФАО з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях в Україні близько 2750 домогосподарств, розташованих поблизу лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях, отримують добовий молодняк птиці.

Про це йдеться в повідомленні Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

«Кожне домогосподарство-бенефіціар отримає 30 курчат, або 25 каченят, або 25 індичат. Така кількість молодняка птиці була рекомендована експертами ФАО на основі вивчення потреб і можливостей господарств-бенефіціарів з вирощування домашньої птиці на присадибних ділянках», — йдеться в повідомленні.

2702
2702

Сім'ї-бенефіціари отримають повні покрокові інструкції з розведення молодняка птиці як для власного споживання, так і в комерційних цілях, разом з 10 кг повноцінного стартерного комбікорму.

«Розподіл домашньої птиці здійснюється в 56 селах Донецької області і 15 селах Луганської області, починаючи з 6 червня, і має завершитися на поточному тижні в деяких найбільш важкодоступних населених пунктах», — додали в ФАО.

Згідно з повідомленням, бюджет програми допомоги в даний час оцінюється в $ 2,3 млн.

Білорусь скупила 95% експорту української картоплі

Білорусь за першу половину 2017 р. придбала в України близько 8 тис. т картоплі. Про це свідчать дані Державної фіскальної служби України, передає «Громадське».

Як зазначається, Україна з січня по червень 2017 р. експортувала 8,4 тис. т картоплі на загальну суму $2,3 млн.

2701
2701

Цей показник на 68% вище обсягу усього експорту картоплі з України 2016 р., коли за кордон продали 5 тис. т продукції на загальну суму $1,3 млн.

95% від усього експорту української картоплі цього року придбала Білорусь, ще 2,6% – Молдова. Минулого року до Білорусі продали  90,5% української картоплі.

Для довідки: лише 5 країн в світі виробляють понад 20 млн т картоплі щорічно. Це Китай (95 млн т), Індія (45 млн т) Росія (30 млн т), Україна (22 млн т) і США (20 млн т).

Кабмін розширив список банків для компенсації покупки сільгосптехніки

Кабінет міністрів України на засіданні 19 липня прийняв рішення розширити перелік банківських установ, в які зможуть звернутися сільгоспвиробники для отримання 20% компенсації за придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства. Зокрема, отримати часткову компенсацію можна буде не тільки через державні банки, а й через банки, у статутному капіталі яких 75 і більше відсотків належить державі.

2703
2703

«Основна мета сьогоднішнього рішення — максимально розширити можливості сільгосптоваровиробників скористатися програмою підтримки і зробити цей процес якомога більш комфортним. Відтепер звернутися за 20% компенсації можна і в державний банк, і в банк з державною часткою», — зазначив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

Вибір читачів за тиждень

Відео