Оксана Бучко

За що ж тернополянам відмінили штрафи?

ArticleImage_126022

Нововведення Податкового кодексу України дозволяє звільнення від штрафних санкцій у разі несанкціонованого втручання у роботу комп’ютерних мереж платників податків.

Такі умови тимчасово - до 31 грудня 2017 року - передбачає Закон України від 13.07.2017 №2143-VIII «Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України  щодо  не застосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових та акцизних накладних унаслідок несанкціонованого втручання у роботу комп’ютерних мереж платників податків» передбачає, повідомляє відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ.

Платникам податків у такому випадку потрібно подати підтвердження таких подій протягом 10 календарних днів з дня набрання чинності цього Закону податковий орган за місцем обліку. Це копії заяви до правоохоронних органів або повідомлення про кримінальне правопорушення та документу, що підтверджує її прийняття і реєстрацію тощо.

Відповідно пункту 6.10 наказу Міністерства фінансів України від 24 травня 1995 року №88 «Про затвердження Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку», у разі пропажі або знищення первинних документів, облікових регістрів і звітності керівник підприємства, установи письмово повідомляє про це правоохоронні органи та наказом призначає комісію для встановлення переліку відсутніх документів та розслідування причин їх пропажі або знищення.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео