Оксана Бучко

Тернопільські шахраї за старою схемою знаходять нових жертв

5b76112ca75b9dc4ff1ab8d99fd117bb

Дзвінок в помешканні, представлення працівником фінансової установи, інформація про банківський рахунок і зняття коштів – така стандартна схема вкотре спрацювала у Тернополі. Шахрай спустошив кишені 54-річного жителя міста на 964 грн, повідомляє tp.npu.gov.ua.

Відомості про подію внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до жителів тернопільського краю, ніколи ні за яких обставин не вірити людям, які телефонують вам на засоби зв’язку.

Співробітники банку не мають права зв’язуватися з клієнтом по телефону і уточнювати його особисті дані. Паролі та інша інформація від банку – це секретна інформація. Якщо у клієнта виникають якісь підозри щодо неправомірних дій, він може повідомити про це на сайті або за телефоном гарячої лінії. Ніколи не слід повідомляти номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства. Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео