Оксана Бучко

Через що Тернопільщина втрачає левову частину бюджету?

1c329214fc92f8839acebc1758947411

На засіданні сесії Тернопільської облради сьогодні, 2 серпня, вирішили більше ніж на 80 млн грн збільшити дохідну та видаткову частину бюджету. Це проводять за рахунок субвенції з держбюджету у сумі 7 436,6 тис. грн, яку спрямують на придбання ангіографічного обладнання Тернопільській університетській лікарні. 

- Основні видатки забирає галузь охорони здоров’я – понад 24 млн грн, - повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Степан Скибиляк. -  Із цієї суми 65,3 тис. грн підуть на придбання апарату в онкодиспансер. На галузь освіти потрібно 11 млн грн, з яких 4 млн спрямують на оплату праці педпрацівникам, а 3 млн грн – на закриття заборгованості по зарплатах в ПТУ.

Також більше 2 млн іде в управління соцзахисту, з яких більшість коштів витратять на реконструкцію Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, а також кошти спрямують на допомогу сім’ям учасників бойових дій.

Резерв коштів, який зробили на управлінні капітального будівництва– 2,1 млн грн спрямують на відновлення Борщівського краєзнавчого музею, Бережанського музею ім. Лепкого, виплату зарплати в Тернопільському аеропорту та ремонт даху у приміщенні аеропорту.

До слова, на сесії також проголосували за створення спільного підприємства Тернопільської обласної ради та Тернопільської міської ради з розвитку «Аеропорту «Тернопіль».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео