Оксана Бучко

Майже шість тисяч гривень втратив житель Тернопільщини через дурницю

920731

Довірливі переговори про продаж товару на OLX завершились втратою для 27-річного жителя Тернопільщини. З його рахунку зняли 5547 грн. Хлопець звернувся із заявою про шахрайство до працівників Підгаєцького відділення поліції, повідомляє tp.npu.gov.ua.

Персональні дані шахрай дізнався, коли цікавився товаром як покупець, а згодом подзвонив продавцю та представився працівником банку. Зловмисник повідомив, що на банківський рахунок продавця надійшли кошти, але через збій системи гроші неможливо зняти з картки.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Поліцейські наголошують: ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особистої інформації незнайомцям, які представляються працівниками банку. Представники фінустанов не телефонують та не запитують пін-коди, паролі та інші секретні дані. Якщо ж такий дзвінок пролунав, зверніться в найближче відділення банку та дізнайтесь там всю інформацію. Також нагадують, що краще не зберігати пін-код разом із картою. У багатьох банках є можливість встановлювати пін-код самостійно, тому ви можете вибрати для себе зручну комбінацію з 4 цифр, яку легко запам'ятаєте. Звертайте увагу на зовнішній вигляд банкомату, щоб на них не знаходилось накладок, які можуть зчитували інформацію з ваших карток.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео