Віра Олександрович

У тернопільських депутатів голова болить за медицину і… флот Росії (фото)

Надал

Реорганізацію лікарень і поліклінік Тернополя ініціювали міські депутати. Окрім того, на сесії ухвалили одну дуже цікаву політичну заяву.

Докладно про те, що 28 липня відбувалося під мерією і в залі – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Питання «Про  реорганізацію міських комунальних лікувальних закладів» було під №7 у попередньому порядку денному. Доповідав начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Ростислав Левчук. Суть рішення у тому, щоб перетворити медичні заклади міста на комунальні підприємства, із новим юридичним статусом, новим Статутом, іншими принципами роботи.  Щось подібне уже пережила лікарня №3. І по суті, криза через це не настала.

- Існуючі пункти у проекті рішення я прошу доповнити ще одним: обов’язкове збереження штату працівників під час реорганізації і підписання з усіма контракту чи трудового договору на рік, - заявив представник «Самопомочі» Андрій Шкула. – Адже люди реально бояться змін і масових скорочень.

Депутати5
Депутати5

Цю правку при голосуванні депутати врахували. Обговоривши те, що їх цікавило, вони дали 33 «за». Контроль за виконанням рішення поклали на постійну комісію міської ради із гуманітарних питань.

До речі, Ростислав Левчук того дня також звітував про роботу свого відділу за 2016 рік. Врешті депутати описаною ним картиною виявилися задоволені і дали 32 «за», взявши звіт «до відома».

Депутати5
Депутати5

Про те, що медична галузь і ситуація у ній на тлі очікуваної реформи, - гостре питання для тернополян, не сумнівається ніхто. А от, чи має таке ж важливе значення рішення «Про звернення Тернопільської міської ради до Верховної Ради України щодо прийняття Закону України «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону »Про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією із питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України" – це ще питання… Але такий пункт на сесії також отримав підтримку (дивіться результати голосування нижче – прим.).

Фото автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео