Віра Олександрович

Квіти, овочі, фрукти, риба – з-за кордону? Правила розкажуть на Тернопільській митниці

Митниця3

Нараду із представниками контролюючих державних служб Тернопільської області провели нещодавно на Тернопільській митниці ДФС.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Фахівці обговорили основні проблемні питання щодо забезпечення місць доставки товарів транспортними засобами відповідними приміщенням (камери із мінусовою температурою) для відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження, що підлягають державному ветеринарно-санітарному, фітосанітарному контролів для проведення експертизи і досліджень із метою визначення показників її якості і безпеки. Тому у нараді взяли участь не тільки працівники митниці, а й представники контролюючих державних служб Тернопільської області і суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД), керівники (власники) місць доставки товарів транспортними засобами.

- Для усіх контролюючих органів нашої області, які здійснюють санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний і радіологічний контроль товарів, і для Тернопільської митниці, зокрема, основним і першочерговим є забезпечення ефективного застосування сервісу «єдине вікно» і спрощення митних процедур, – наголошує начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. – Тож наші фахівці працюють і в напрямку забезпечення своєчасного інформаційного обміну між підприємствами, митницею та іншими контролюючими органами.

Під час наради визначили можливість коригування робочого графіку спеціалістів управління фітосанітарної безпеки, які працюють за принципом «єдиного вікна», а також надання власником вантажу доступу до належного відбору взірців при розмитненні квітів, овочів, фруктів і риби.

Крім того, присутні обговорили й питання мінімізації корупційних ризиків, полегшення і спрощення проходження державного контролю при митному оформленні.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео