Тернополянин порівняв Берлін та Тернопіль (фоторепортаж)

1

Тернополянин Юрій Суходоляк поділився своїми враженнями від подорожі до Берліну у соцмережі Facebook. 

- Літній ранок у Rzeszow, літак за 5 EURO + 1:20 польоту і ось він - Berlin, Germany. Щоб побачити Берлін, потрібен транспорт, але для того, щоб відчути - потрібен місцевий гід. Тому - Дякую Макс! - пише Юрій. - Коли їхав сюди, то думав що їду у мегаполіс, але виявилося, що Берлін - це велике містечко. Такий собі Тернопіль, що розрісся до гіганських розмірів. Багато низькоповерхової забудови, скверів, парків, затишних вулиць, різнокультурних кварталів та старовини, у максимально довершеному виконанні.

По місту можна пересуватися пішки, користуючись розвиненою мережею громадського транспорту, що проникла в усі закутки цього гігантського поселення, а можна сісти на велосипед, і тоді місто відкриється без обмежень. Вело тут неймовірно багато. Вони усюди. Стоять, лежать, сперті до дерев, порослі рослинами, розібрані, ржаві, нові, з корзинками, з дитячими кріслами, з кавовими автоматами і барними стійками, і з шашками таксі. Дороги поділені для зручного користування усіма, але перш за все - безпека.

Tempelhofer Feld колишній аеропорт, а тепер - відкритий простір у центрі міста. Думаю, ця земля коштує мільярди. Його хотіли забудувати, але завдяки ініціативі громади залишили як є. Тепер тут проводять різноманітні культурні заходи. (Привіт Тернопіль і його «ущільнювачі»)

Стіна East Side Gallery, Berlin Wall для мене це те, з чим асоціювався Берлін. Сумна історія поділу та розмежування. Не дивно, що основне гасло у графіті на стіні - «давайте будувати мости а не стіни».

Берлін - це об'єднання думок людей, які створюють затишні вулиці і балкони, парки і сквери, захоплюють сквоти, йдуть, їдуть, сидять на лавках і газонах, організовують рейви у лісі, вечірки на покинутих заводах, шоу на вулицях, власне творять життя міста.

Ну... ми у ліс. Я на Чакрі, а вам - мрій, у яких побачите майбутнє Тернополя, у якому хочете жити.

13
13

12
12

11
11

10
10

9
9

8
8

7
7

6
6

5
5

4
4

3
3

2
2

Фото: Юрій Суходоляк

Вибір читачів за тиждень

Відео