Оксана Бучко

За корупцію на Тернопільщині оштрафували 28 порушників

Screenshot - 07_08

У судах Тернопільщини від початку року прийняли рішення про накладення адміністративних стягнень за корупційні дії 28 особам. У трьох випадках внесли недостовірні дані у е-декларації,  а в усіх інших – умисно не подали  е-декларацій, повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Таке правопорушення стосується депутата Тернопільської міської ради Ляховича Р.М., якого постановою Тернопільського міськрайонного суду визнали винним у вчиненні праволомства, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне, без поважних причин подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Аналогічне порушення виявили щодо виконувача обов’язків старости села Королівка Тиховича Д.М. Рішення про притягнення до адміністративної відповідальності у Борщівському районниому суді.

Постановою Теребовлянського районного суду визнано винним та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на головного лікаря комунальної установи Теребовлянської районної ради, який не повідомив у встановленому законом порядку про реальний конфлікт інтересів та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів (щодо свого власного преміювання).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео