Заклад, який не діяв впродовж 15 років - відкрили

2

Відремонтований будинок культури, який не працював понад 15 останніх років відкрили у Трибухівцях, Бучацького району.  Тепер там є все те, чого так потребує молодь.

Відкриття будівлі відбулося у День села. Так жителі громади довели, що спільна мета – завжди матиме успішний результат, адже на ремонт «склалися» практично усім селом. Про це повідомляє прес-служба ТОДА.

Присутній на урочистостях голова Тернопільської ОДА Степан Барна звернув увагу, що за останні два роки в області вдалося відновити функціонування понад двох десятків закладів культури.

«Мені приємно, що ваша ініціатива та народного депутата від вашого округу Миколи Люшняка щодо створення територіальної громади разом із колективом сільської ради дала конкретний результат. Наголошую, що ніхто сьогодні не може взяти на себе більшу відповідальність за розвиток Трибухівецької громади – як тільки ви самі. На прикладі вашого нового будинку культури ми бачимо результат спільної праці. І що найголовніше – цей результат реальний, його можна побачити, торкнутися, і він залишиться тут для вас і ваших дітей. Саме тому як голова обласної адміністрації як так стимулюю проекти, в яких є співучасть держави, місцевої влади і самих жителів», - підкреслив Степан Барна під час свого виступу.

За словами голови Трибухівецької ОТГ Олега Ковдрина, половину необхідної на ремонт будинку культури суми було отримано з Державного фонду регіонального розвитку – витратили їх на перекриття і заміну вікон.

«Але для повноцінного відновлення будинку культури потрібно було більше коштів. Тому люди допомагали хто чим міг – хтось коштами, хтось своєю працею, велику підтримку надали місцеві підприємці. Таким чином, спільними зусиллями вдалося зібрати ще майже мільйон гривень, який вклали в оздоблення приміщення», - повідомив Олег Ковдрин.

За словами директора Трибухівецького будинку культури Марії Качур, в оновленому закладі працюватимуть творчі студії: тепер тут є дзеркальна зала для занять танцями; займаються різновікові колективи самодіяльності; є пристосований кабінет для інтелектуального розвитку – проводять уроки англійської, можна пограти у шахи; у приміщенні БК розміщується також бібліотека з доступом до Інтернету; у відремонтованому приміщенні концертної зали вже проводять вечори живої музики і танцю; оформленим до вимог часу є і куточок для молодят, які реєструють шлюб. У перспективі – ремонт ще одного приміщення на другому поверсі, де планують оснастити сучасний конференц-зал.

1
1

Фото: Трибухівська громада

Вибір читачів за тиждень

Відео