Тернопільщина аж двічі увійшла в ТОП-10

Peshhery-Ternopolya-peshhera-Ozernaya-4

Днями сайт «Всвіті» опублікував рейтинг десяти природних чудес України, які треба обов’язково побачити. Тернопільщина увійшла туди двічі.

Першим природнім чудом на Тернопіллі стало не що інше, як Дністровський каньйон. Каньйон утворений річкою Дністер. Його загальна довжина становить близько 250 кілометрів. Каньйон являє собою долину, стрімкі схили якої досягають 250 метрів над водою, пише «Всвіті».

dnister02
dnister02

До списку потрапила і знана у всьому світі переча Оптимістична, що розташовується на території Тернопільської області у Борщівському районі. Оптимістична печера занесена в книгу рекордів Гіннеса як найдовша у світі гіпсова печера. Більше 240 кілометрів підземних ходів створюють величезний лабіринт.  Температура повітря тут протягом року постійна – від +9,5 до +10,5 градусів.

37
37

Також до рейтингу увійшли Тунель кохання (Рівненська область, Рівненський район, село Клевань), водоспад Шипіт (Закарпатська область, Міжгірський район, село Пилипець), озеро Світязь (Волинська область, Шацький район, селище Шацьк), озеро Синевир (Закарпатська область, Міжгірський район, село Синевирська Поляна), Долина нарцисів (Закарпатська область, Хустський район, 4 кілометри від міста Хуст, урочище Кіреші), Олешківські піски (30 кілометрів на схід від міста Херсон), Камінне село (Житомирська область, Олевський район, село Рудня-Замисловицька), Асканія-нова (Херсонська область, Чаплинський район, селище Асканія-Нова).

Вибір читачів за тиждень

Відео