Віра Олександрович

Хто і чому винен тернопільським бізнесменам 40 мільйонів?

ПДВ

Підприємці Тернопільщини розраховували на відшкодування більш як чверті мільярда гривень ПДВ. І розраховується держава із таким боргом цього року краще, ніж у 2016-му.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Понад чверть мільярда бюджетного відшкодування податку на додану вартість, або ПДВ, заявили від початку року підприємці Тернопільщини, - кажуть у податковій. - За відповідний період 2016-го, ця цифра була на половину меншою і становила лише 132 мільйони.

На початку серпня платникам податків області вже відшкодували із держбюджету на розрахункові рахунки 249 млн грн ПДВ, тоді як минулого року ця сума становила лише 84 млн грн. За результатами проведених перевірок із початку року вдалося упередити 0,2 млн грн заявленого до відшкодування ПДВ.

Загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 40 млн грн, - уточнили у податковій. - Із них 23 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, згідно із вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів. Ще 17 млн грн – на стадії судового та адміністративного розгляду. На початку серпня минулого року невідшкодований залишок ПДВ становив аж 79 млн грн.

Варто нагадати, із 1 квітня 2017 р. запровадили Електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ. Відтоді проблем навколо цього питання суттєво поменшало.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео