Орест Сарматський

Хто має намір продати непридатний для вжитку цукор? (Агро-новини)

серп19

ДСБУ «Аграрний фонд» має намір до кінця вересня реалізувати на внутрішньому ринку цукор зі своїх запасів, термін придатності якого вже вийшов.

Про це йдеться у повідомленні НАЦУ «Укрцукор».

Як зазначається, значна частина цукру, що знаходиться в ДСБУ «Аграрний фонд» було виготовлено в 2011 р. і згідно ДСТУ 4623:2006 «Цукор білий Технічні умови» термін його придатності до споживання вийшов.

1903
1903

За словами голови правління НАЦУ «Укрцукор» Андрія Дикуна, даний продукт може бути реалізований тільки задля подальшої переробки.

«Всі терміни споживання даного цукру давно вийшли і він є непридатним для харчування. Цей продукт має бути відклерований на цукровому заводі, і лише тоді потрапляти у продаж», — сказав Дикун.

В асоціації нагадали, що 8 лютого, на засіданні Кабінету міністрів України було прийнято рішення надати дозвіл «Аграрному фонду» реалізувати цукор з державного інтервенційного фонду. Відповідно до цієї постанови ДСБУ «Аграрний фонд» отримав дозвіл здійснити в установленому порядку продаж цукру з державного інтервенційного фонду за цінами не нижчими ціни його закупівлі з урахуванням витрат на зберігання та переміщення. Термін зберігання цукру закінчився 15 квітня 2017 року.

«Згідно повідомлення «Аграрної біржі», ДСБУ «Аграрний фонд» розпочав продаж цукру-піску через організований торговий майданчик «Аграрної біржі» 31 липня 2017 року», — пояснили в асоціації.

Аграрії категорично проти підвищення тарифів Укрзалізниці

Аграрні асоціації виступили категорично проти підвищення тарифів на залізничні перевезення та звернулися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням долучити аграріїв до діалогу щодо індексації тарифів на перевезення вантажів залізницею. Про це йдеться у повідомленні «Українського клубу аграрного бізнесу».

1901
1901

Як зазначається, зростання цін на вантажні перевезення «Укрзалізницею» призведе до додаткових витрат на транспортування зерна для аграріїв в обсязі близько 1,5 млрд грн. За останні 3 роки тарифи на перевезення зернових в Україні зросли на 88%, а відповідно до проекту консолідованого фінансового плану ПАТ «Укрзалiзниця» на 2017 р. передбачається індексація тарифів на вантажні перевезення в межах України на 22,5%. Крім того, заплановані два сценарії підвищення тарифів з січня 2018 р. на 21% або 28%, з 2019 р. на 19% або на 23%.

«Аграрний фонд» розпочинає експорт борошна до країн Південної Америки

Укладений перший контракт на поставку 96 т пшеничного борошна вищого сорту, говориться у повідомленні компанії.

«Аграрний фонд» продовжує розвивати експортний напрям, і ми відкриваємо для себе нові ринки — зокрема, Південної Америки. Ці ринки є дуже цікавими і перспективними для України», — сказав голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко.

Він також зазначив, що якщо раніше «Аграрний фонд» експортував здебільшого надлишки пшениці, то тепер виходить на іноземний ринок з більш маржинальним продуктом — борошном.

1902
1902

«Сподіваюсь, що згодом ми зможемо експортувати всю лінійку нашої продукції», — додав Радченко.

Вибір читачів за тиждень

Відео