Віра Олександрович

Тернопільщина: чому керівників 225 підприємств викликали «на килим»?

Заборгованість

Уже 1970 найманих працівників на Тернопільщині почали працювати офіційно.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Під час проведених камеральних перевірок і індивідуальних співбесід із суб’єктами господарської діяльності наші фахівці виявили чимало не облікованих найманих працівників, - звітують у податковій. - У результаті проведених заходів роботодавці із 1970 громадянами оформили трудові договори. Бюджет, відповідно, отримав 1 млн 248,9 тис. грн податку на доходи фізосіб і 1 млн 547,1 тис. грн єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Також із початку року працівники територіальних органів ДФС області на спільних із органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 33-х підприємств, що допустили заборгованість із виплати зарплати, податку на доходи фізичних осіб та ЄСВ.

За наслідками проведеної роботи, на 32-х підприємствах вдалося ліквідувати заборгованість із зарплати - загалом понад 2,4 млн грн, із податку на доходи фізосіб –565 тис. грн, а також ЄСВ – 562,8 тис. грн, - уточнили у податковій. - Також фахівці провели індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 89-ти підприємств. Відтак на 87-ми підприємствах погасили заборгованість із зарплати - 3 млн 187,1 тис. грн, із податку на доходи фізосіб – 1 млн 527,7 тис. грн - 2 млн 424,5 тис. грн - ЄСВ.

Крім того, працівники органів ДФС області спільно із представниками органів місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

У січні-липні на засіданнях комісій заслухали керівників 225 підприємств, де заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах, - продовжують у податковій. - За наслідками проведеної роботи 205 підприємств підвищили рівень виплати зарплати.

Як наслідок, до бюджету надійшло 498,9 тис. грн податку на доходи фізосіб і 662,7 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також була роз’яснювальна робота із аналогічних питань на 554 підприємствах і організаціях області, - додають у податковій. – Тож на 514 підприємствах підвищили рівень виплати зарплати.

Відтак до бюджету надійшло 1 млн 757,5 тис. грн податку на доходи фізосіб і 2 млн 186,3 тис. грн ЄСВ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео