Відомий тернополянин закликає: «Подорожуйте, вчіть мови, збагачуйтесь культурно»

20882662_10211114174504538_9050092286831715890_n

Своїми враженнями від останньої поїздки за кордон поділився відомий тернополянин Віктор Мацикур. Чоловік разом зі своєю родиною вирішили поїхати на вікенд у Європу. За чотири дні вони встигли побувати у Відні, Празі та Зальцбурзі. 

- Ми практично всі можливі екскурсії обрали, але це дуже непросто з точки зору кількості інформації та ходьби/переїздів, з дітьми я такого друзям не пораджу. У нас з дружиною є вища педагогічна освіта, спеціальність «історія та географія» (крім моєї другої - фізкультурної), тому ми більшість інформації від екскурсоводів сприймали, дещо освіжили. Але не заздрю решті туристів, бо їм це як три доби перед державним іспитом читати всі конспекти за 5 років навчання, - розповідає Віктор Мацикур.

Щодо екскурсоводів, то тернополянин назвав їх «совковими», які замість того, аби цікаво розповідати, просто «читають лекції».

- Що стосується моїх вражень, то їх дійсно дуже багато. Особисто я «на ходу» перелопатив десятки сторінок Вікіпедії про Габсбургів, імператора Франца Йосифа та його дружину Сісі, археологічну гальштадську культуру, що була локалізована поблизу однойменного озера, «австрійський» період в житті Гітлера, культуру тірольців, штірійців (найвідоміший в світі штірієць - Арнольд Шварценеггер) і ін., - продовжує Віктор Мацикур.

У підсумку чоловік залишився задоволений поїздкою та порадив  тернополянам: «Подорожуйте, вчіть мови, збагачуйтесь культурно. Світ відкритий, якщо бути відкритим до світу».

Фото Віктора Мацикура

Вибір читачів за тиждень

Відео