Віра Олександрович

Як головному поліцейському Тернополя довелося «пекти раків» (фото, відео)

Гаврилюк_ф

Звіт головного поліцейського Тернополя Сергія Гаврилюка «Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку» на сесії міської ради депутати взяли «до відома». Голосів «за» врешті вистачило, хоча передувала цьому дуже цікава дискусія.

Нагадаємо, не обійшлося 18 серпня і без курйозу (про це читайте ТУТ прим.).

Розпочав Сергій Гаврилюк із сухої статистики і даних, що мали довести успішність діяльності місцевих поліцейських у 2017 році. Але спокійно відзвітувати і піти правоохоронцю не вдалося. Депутати змусили очільника міської поліції добряче «пекти раків». Дійшло до того, що іноді виручати пана Гаврилюка доводилося міському голові.

[embed]https://youtu.be/dxIYIXu2gdk[/embed]

Власне, запитання до доповідача у депутатів виникли відразу. Вони навіть поставили під сумнів заяву Сергія Гаврилюка про зростання кількості розкритих злочинів. Але той переконував, що Тернопіль – досі найбезпечніше місто в Україні.

[embed]https://youtu.be/eqyituvgiMA[/embed]

Основні претензії політики висували щодо бездіяльності правоохоронців під час блокування входу у сесійну залу для деяких депутатів. Адже це відбувалося не один раз і супроводжувалося бійками, штовханиною і травмами. Хотіли почути у залі і про результати робити поліції у провадженнях, порушених за зверненнями депутатів з цього приводу.

- Починаючи із квітня, ми порушили три кримінальних справи, - каже Сергій Гаврилюк. - Дві із них - уже закриті. Матеріали передали для притягнення встановлених осіб, які скоїли правопорушення, у тому числі і під час останньої сесії. Ці особи встановлені. Ми вже розіслали усім повістки. До понеділка будуть складені протоколи і передані до суду.

Останню кримінальну справу, за його словами, порушили за ст. 296 ККУ, тобто «хуліганство». Вона ще перебуває у провадженні, а тому із результатами розслідування поліцейський пообіцяв депутатів ознайомити додатково.

- Коли ж місто почує відповідь на питання, хто зривав попередні сесії? - запитав депутат від БПП Павло Бич. – Я хочу почути відповідь від начальника поліції.

У цей момент міський голова заявив, що сам дасть відповідь на це питання.

- Усі депутати мали вільний доступ до кожної сесії: хто хотів, той ходив, а хто не хотів, зараз ставить дурні питання, - каже Сергій Надал.

Надал
Надал

 

Але політики не планували заспокоюватися. Ті ж питання, лише із певною інтерпретацією ставили представники «Самопомочі» Назар Зелінка і Андрій Шкула. Проте Сергій Гаврилюк врешті зауважив, що не має нічого нового для коментаря озвученої депутатами теми.

Депутати2
Депутати2

[embed]https://youtu.be/TGMsEA-kIDU[/embed]

- Не входить у функцію поліції забезпечувати чи не забезпечувати доступ, - заявив він. - Ми займаємося охоронною громадського порядку під час масових акцій, які, за заявою, проводили біля міської ради. Основною задачею поліції було не допустити правопорушень і спричинення тілесних ушкоджень…

Поліція2
Поліція2

Поліція_під мерією
Поліція_під мерією

Поліція
Поліція

Нагадаємо, депутати від БПП отримали травми 24 квітня: одному поцілили яйцем в око, а іншому – приснули в обличчя перцевим балончиком (читайте ТУТ прим.). Натомість Назар Зелінка отримав забій грудної клітки 28 липня (читайте ТУТ прим.). Про те, що також відбувалося 18 серпня у сесійній залі, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео