Віра Олександрович

Земельні конфлікти - задавнена хвороба Тернополя (фото, відео)

Депутати3

Припинити відразу кілька земельних конфліктів у Тернополі закликали депутати міської ради. Принаймні на сесії 18 серпня політики зробили перший крок до залагодження подібних скандалів.

Так, із ініціативою розібратися у ситуації навколо «захоплення» ділянки у парку «Національного Відродження» Свято-Троїцьким духовним центром виступив депутат від «Самопомочі», який є головою так званої земельної комісії, - Андрій Шкула (дивіться документ – прим.).

[embed]https://youtu.be/zowOTned5_c[/embed]

Шкула_сам
Шкула_сам

Депутати із різних фракцій підтримали цей запит – дали 26 голосів «за». Встановлювати істину із питання землекористування ділянкою у парку будуть у Держгеокадастрі. Таку пропозицію, до речі, вніс міський голова Сергій Надал при ухваленні запиту на сесії.

Запит_Шкула
Запит_Шкула

Нагадаємо, будівництво Свято-Троїцького духовного центру триває уже чимало років. Відтоді територія, відведена на спорудження храму та інших приміщень, збільшилася у кілька разів. Ще у 2014 році фахівці назвали такі дії настоятеля Духовного центру Анатолія Зінкевича «посяганням на землю парку «Національного Відродження». І вивести кінці у цьому конфлікті досі не вдається. Ніхто не знає навіть реальної площі, яку уже зайняв центр із своїми численними прибудовами і навіть теплицями. Можливо, пропозиція Андрія Шкули зможе допомогти. Побачимо…

шкула_зінь
шкула_зінь

Інші «земельні» справи – лише набирають обертів, але емоції у людей уже «зашкалюють» (про ці точки кипіння «Терен» писав про це ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

- Ми не дарма вийшли до трибуни двоє, бо ми є депутатами на одному окрузі, - пояснює Андрій Шкула. – Ми із Іваном Зінем маємо на окрузі №9 декілька гарячих будівельних точок. Це - і «Березіль», і міжбудинковий простір на вулиці Карпенка і майданчик, де колись приймали склотару на вулиці Юності.

[embed]https://youtu.be/PQatzgKrxOc[/embed]

Зазначимо, що під стіни мерії, почувши про сесію, прийшли люди із вулиці Карпенка, адже вони виступають проти будови - категорично. Тож запит депутатів із протокольним дорученням «докладно вивчити усі аспекти проблеми» отримав 32 голоси «за».

- Без згоди людей будов у місті не повинно бути! – наголосив Андрій Шкула.

Люди Карпенка
Люди Карпенка

 

Про те, що також відбувалося 18 серпня у сесійній залі, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео