Орест Сарматський

Вже є ворота на сонячних батареях для ферм (Агро-новини)

серп25

Компанія Solar Gate Systems розробила механізм автоматичного відкривання та закривання воріт, що приводиться в дію 24 В системою постійного струму.  

Сонячні панелі в першу чергу поглинають денне світло, ніж прямі сонячні промені, а це означає, що навіть в похмурі дні двигуни механізму, який приводить в дію ворота, будуть працювати.

Фотоелементи на кронштейнах встановлені під кутом в 23 градусів, що, за твердженням компанії, дозволяє максимально ефективно використовувати недовгі денні години в зимовий час, повідомляє Аgroinfo.com

Стандартні батареї підтримуються повністю зарядженими протягом дня, а також  повинні зберігати достатню потужність для більш ніж 1000 циклів роботи перед наступною зарядкою.

2501
2501

Ворота можуть відкриватися за допомогою брелоків дистанційного керування, кнопкової панелі і також мобільних телефонів з кількістю користувачів в гостьовому списку до 200 чоловік.

Вартість включає безщіткові  двигуни з кронштейнами для кріплення воріт, шафа курування, дві сонячні батареї, дві батареї багаторазового циклу розряду / заряду і кілька кишенькових пультів.

Аграрій розповів, як обирати кавун та диню

Завдяки своїм смаковим та корисним властивостям, баштанні культури завжди користуються попитом.

Проте, щоб не наражати себе та свою родину на небезпеку, купувати кавуни та дині слід у торгових мережах, на агропродовольчих ринках, на спеціалізованих ярмарках, які затверджені міською адміністрацією.

Не варто купувати ягоди біля дороги або на стихійних ринках, адже там вони не проходять лабораторних досліджень. Якість такого продукту не контролюють взагалі, пише «СпецКор».

Щоб правильно обрати чи то кавун, чи диню, потрібно пам’ятати кілька головних правил. Аграрій Олександр Васильченко, який не перший рік вирощує баштанні культури розповідає, нормальний стиглий кавун має бути середнього розміру та важити приблизно 6-9 кг.

«Візьміть кавун у руки та спочатку уважно огляньте. На ньому не повинно бути вм’ятин, тріщин, чи якихось інших пошкоджень. Пляма на боці має бути жовтою або помаранчевою, розміром 5-10 сантиметрів. У стиглого кавуна хвостик крихкий та легко ламається, а у незрілого плоду — більш м'яким. І останнє , якщо постукати по кавуну, звук має бути не глухим, а дзвінким», — розповів фермер.

 

2502
2502

Обирати дині для родини можна за подібними критеріями.

«Якщо із кавуном ми визначаємося за зовнішніми ознаками, так сказати обираємо його «на око». То диню слід обирати «на нюх». Смачний та зрілий плід обов'язково володіє тонким і приємним ароматом з ананасовими, медовими або грушевими нотками. Якщо запаху нема – диня не достигла. Також треба обстежити і область плодоніжки. Якщо під час натискання шкірка трохи прогнеться, то перед вами стигла і соковита диня. Також хороша диня не повинна бути в тріщинках і плямах. Через них можуть потрапити хвороботворні бактерії», — сказав фермер.

Також за словами начальника управління Держпродспоживслужби у Сумах Олександра Черняка, кожна торгова точка з баштанними культурами повинна знаходитися на відстані близько 50 метрів від проїжджої частини, а реалізаторам кавунів слід мати документ від виробника та від лабораторії.

Виробники почали збирати огірок другої сівозміни

В українських теплицях стартував збір огірка другої сівозміни. Тепличні комбінати поки що збирають огірок невеликими обсягами і відносно задоволені попитом на цей овоч, пише Інфо-Шувар.

Саме завдяки стабільно високій зацікавленості покупців на внутрішньому ринку ціни на тепличний огірок поки що тримаються на досить високому рівні. Великі  тепличні комбінати сьогодні переважно відвантажують огірок на роздрібні мережі по 9-11 грн/кг, дрібні виробники з літніх теплиць продають огірок по  5,5-6,5 грн/кг.

2503
2503

За підсумками першої половини сезону,  український огірок коштував, в середньому на 40-50% дорожче, ніж в минулому році. Ціна досягла рівня 2016 р. лише на початку липня, коли на ринку з’явився ґрунтовий  огірок.

Як вже повідомлялось, особливістю поточного сезону є надзвичайно висока зацікавленість в закупівлі огірка з боку українських переробних підприємств, саме завдяки цьому ціни на сировину до сих пір  тримаються  в досить привабливому для  продавців діапазоні 5-6 грн/ кг.

За даними фахівців, тепличний огірок  другої сівозміни сьогодні пропонується майже за тією ж самою ціною, що і рік тому.

Вибір читачів за тиждень

Відео