Тернополянам допоможуть кинути палити

Crushing cigarettes

Тернополяни, які не можуть самотужки позбутися шкідливої звички, можуть звернутись за допомогою.

Вітчизняні фахівці запустили національний сервіс з надання допомоги у припиненні куріння, - пише сайт Добрий лікар

Сервіс складається з «гарячої» телефонної лінії та професійного веб-сайту, і має на меті допомогти українцям, які страждають від тютюнової залежності.

Спеціалісти кажуть, мовляв, у країні бракує професійних сервісів з допомоги курцям, при тім 77% з них вважають це вкрай потрібним.

За приблизними підрахунками, цільова аудиторія сервісів становить близько 1,5 млн курців. Подібні практики є у багатьох країнах та вже довели свою ефективність. За даними міжнародних досліджень, при зверненні на «гарячу» телефонну лінію шанси кинути курити зростають у 5 разів.

Сервіс з надання допомоги у припиненні куріння розроблено в межах спільної ініціативи МОЗ України та Бюро ВООЗ в Україні, яка впроваджується громадською організацією «Життя» за фінансової підтримки Швейцарської Агенції розвитку та співробітництва.

«Гаряча» телефонна лінія 0-800-50-55-60 безкоштовна для дзвінків зі стаціонарних та мобільних телефонів з території України, укомплектована професійними та дружніми консультантами і забезпечує клієнтам конфіденційність.

Вибір читачів за тиждень

Відео