Оксана Бучко

Апеляційну скаргу захисників підозрюваного у вбивстві випускниці на Тернопільщині відхилили

maxresdefault (2)

Захисники підозрюваного у вбивстві випускниці на Тернопільщині не домоглись зміни рішення

або

Підозрюваного у вбивстві випускниці на Тернопільщині неповнолітнього Василя Г. залишать в судово-психіатричному відділенні. Апеляційну скаргу його захисників колегія суддів відхилила, повідомляє прес-служба апеляційного суду Тернопільської області.

Захисники підозрюваного у скарзі опирались на те, що в Державному реєстрі атестованих судових експертів відсутні відомості про одного з експертів, яка брала участь у проведені амбулаторної судово-медичної експертизи. Також звертали увагу та те, що експерти не були попереджені про відповідальність за завідомо неправдивий висновок щодо проведення обстеження підозрюваного.

На колегії суддів заслухали суддю доповідача, думку захисників, законного представника та самого підозрюваного неповнолітнього Василя Г., думку прокурора. Враховуючи складність проведення психологічних досліджень, розбіжності у показаннях та свідченнях підозрюваного на різних етапах слідства, неповнолітній потребує повного та поглибленого вивчення в умовах стаціонарної комплексної судово-психологічної експертизи. Враховуючи наведене, колегія прийшла до остаточного висновку про залишення апеляційних скарг захисників підозрюваного Василя Г. без задоволення, а ухвали слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 17 серпня 2017 року - без змін.

Нагадаємо, неповнолітній Василь Г. підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України, у вбивстві сімнадцятирічної Ірини Мукоїди, що сталось 26 червня у м. Вишнівець Збаразького району.

Фото vkursi.te.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео