Тернополю бруківка обійшлася на 1,2 млн грн дорожче за реальну вартість

mr3

Попри те, що у Тернополі всі можливі шляхи і так облаштовують бруківкою, так і ще за значно вищою вартістю, аніж вона мала би коштувати.

Одне із місцевих підприємств, яке займається встановленням бруківки на замовлення міської ради вирішило «обвести навкруг пальця» тернополян та вказало значно вищу вартість закупівельних матеріалів. У Тернопільській прокуратурі вже відкрили кримінальну справу за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах) за фактом заволодіння коштами міського бюджету одним із місцевих підприємств.

mr1
mr1

Саме ж розслідування справи розпочалося ще у лютому цього року. Як повідомили в прес-службі прокуратури Тернопільської області, вартість об‘єктів будівництва була на 15-20% вища від реальної. Так, лише на одній із ділянок, де підприємство встановлювало бруківку, а саме у парку імені Тараса Шевченка перед пам’ятником Степану Бандері, підозрюваним вдалося «заграбастати» собі 1,2 млн грн. Однак перевірка інших об’єктів, самого підприємства та деяких структурних підрозділів міської ради ще триває.

mr2
mr2

Вибір читачів за тиждень

Відео