Орест Сарматський

В аеропорту запрацювала експериментальна ферма (Агро-новини)

серп29

Ферма JetBlue із загальною площею 24 тис. кв. м в аеропорту Джона Ф. Кеннеді (JFK ) у Квінс (Нью-Йорк) є першою унікальною фермою.

Вона представляє собою 5 тис. упаковок з-під молока, засаджених квітучою зеленню та картоплею.

Ферма в 5 терміналі стартувала у 2015 р. як експеримент у міському сільському господарстві, який розширює кордони місцевого харчового ринку, розповідає Іnhabitat.com.

Створена у співпраці з некомерційною компанією GrowNYC в Нью-Йорку ферма складається з 3 тис. ящиків синьої картоплі та 2 тис. ящиків, наповнених овочами та зеленню — від м'яти та салату до базиліка та кольрабі.

«Аеропорт, здається, є несподіваним місцем проведення експерименту в сільському господарстві, але чи може бути кращий спосіб вивчити нашу роль у харчовому циклі, ніж збирати врожай на власному задньому дворі в JFK?», — розповідає керівник відділу JetBlue Софія Мендельсон.

2901
2901

Хоча ферма вирощує різноманітні види, особливу увагу було приділено виключенню ягід та інших рослин, які могли б приваблювати птахів та інших тварин, що може становити небезпеку для літаків.

Рослини вирощуються в органічному грунті, з добривами з харчових відходів, які фактично були зібрані в терміналі 5 та виготовлені на компост у McEnroe Organic Farm у Міллертоні, штат Нью-Йорк.

Ферма поки закрита для громадськості, але є сподівання, що деякі смачні продукти, вирощені в терміналі 5 можна буде скуштувати та на рейсах JetBlue найближчим часом.

Сільгоспвиробникам презентували інноваційні підходи у вирощуванні рису

На базі Інституту рису НААН України у Херсонській області відбувся День поля, на якому були презентовані інноваційні підходи у вирощуванні рису на краплинному зрошенні.

У заході взяли участь представники агробізнесу з Херсонської та сусідній областей, науковці та представники влади.

Про це повідомили в Херсонській ОДА.

Директор Департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства Володимир Топчій відмітив, що після втрати кримських рисових систем питання вирощування рису на півдні України є дуже актуальним, адже рис за статистикою українці споживають найбільше з-поміж інших круп.

2902
2902

«Нові технології відкривають можливості для тих, хто займається виробництвом рису», - зазначив він.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Паливода зауважив, що рис - досить високорентабельна та затребувана культура, з якою можна виходити на експорт:

«Я сподіваюся, що рис стане брендовою культурою Херсонщини, як кавун, цибуля, томат. І у Херсонщини є всі можливості, щоб вийти з рисом світові ринки», - повідомив Олександр Паливода.

Вибір читачів за тиждень

Відео