Осуд і крики «Ганьба!»: суддя з тернополя знову у центрі уваги

DSC_0391-655x333

Через скандальні рішення і необдумані дії суддя Тернопільського господарського суду Марія Семенівна Стадник неодноразово ставала об’єктом викриття у пресі. Про гучні справи можна прочитати ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ще ТУТ. Також суддя та її чоловік, очільник Апеляційного суду області  Олег Богданович Стадник  погрузли у судах через особисту вигоду, пише beztaby.te.ua.

Нещодавно Марії Стадник попалася справа Служби автомобільних доріг у Тернопільській області та ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс». Остання вимагає від державної установи 32 мільйони гривень за ремонт у 2012 році об’їзної Кременця. Втім, роботи були проведені неякісно, що підтвердила і судова експертиза, тож прийняти їх і оплатити  – це викинути державні гроші на вітер. Начальник Служби доріг Богдан Юлик пояснив це судді «на пальцях».

[embed]https://youtu.be/VXD0ou5y338[/embed]

На вчорашнє засідання у справі до Тернопільського господарського суду прийшли  десятки представників громадських організацій міста, адже на кону – сплачені українцями мільйони, котрі хочуть прибрати до рук луцькі ділки. Також активісти захотіли прослідкувати, чи не почне суддя Стадник підтверджувати свою неоднозначну репутацію. Як виявилося, інтуїція не підвела тернополян.

Суддя під час засідання всіляко підтримувала ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс», беручи до уваги їхні клопотання, ігноруючи при цьому заперечення прокуратури та Служби доріг. Так, фірмі закортіло провести експертизу «ремонтованої» ділянки (а цей процес триває не один місяць).

При цьому попередню призначену судом експертизу «Луцькавтодор-Сервіс» ніяк не оскаржував. А її висновку було написано головне:

[embed]https://youtu.be/28M1B9WhB-Y[/embed] [embed]https://youtu.be/WgvEawX5B2k[/embed]

Несподівано, на другий рік судової тяганини, ділкам видалося, що один із фахівців був упередженим. А судді вони надали перелік з кількох харківських експертів, котрі їх влаштовують. І прокуратура, і шляховики заперечували, що справу треба ще затягувати, призначаючи експертизу, та це не переконало служительку Феміди.

Дорожники просили суддю Стадник бути об’єктивною, та принаймні назначити експертів, котрих не пропонував «Луцькавтодор-Сервіс». Втім, Марія Семенівна проігнорувала слова Богдана Юлика та задовольнила клопотання луцьких ділків і про призначення експертизи, і про дослідників з Харкова. Присутні на суді громадські після цих слів Марії Стадник не витримали, і вибухнули вигуками «Ганьба!»:

[embed]https://youtu.be/KjqsXNmspHw[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео