Орест Сарматський

Виробники підвищують ціни на яблука майже щодня (Агро-новини)

серп3108

На ринку промислового яблука в Україні спостерігається справжній ажіотаж. Через дуже високу конкуренцію між виробниками яблучного концентрату, ціни на сировину зростають щодня.

Так, якщо ще тиждень тому виробники продавала переробникам промислові яблука за ціною 3,0-3,5 грн / кг, то сьогодні більшість заводів вже погоджуються на ціну 4,0-4,5 грн / кг, повідомляє «Інфо-Шувар».

Нагадаємо, на початку сезону закупівлі яблук переробниками, виробники встановлювали ціни від 3 грн/кг.

3101
3101

Для порівняння, в минулому році ціни на промислове яблуко в Україні  були мінімум у два рази нижчі.

Пропозиція в господарствах зараз є дуже обмеженою, виробники націлені в цьому сезоні торгувати переважно на свіжому ринку, де ціни набагато вищі.

Урожай гороху в Україні зріс на 38%

Порівняно з минулим роком, урожай гороху зріс на 38%.

Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

У 2017 р. горохом засіяно 409 тис. га, що на 70% більше ніж у минулі роки.

3102
3102

За оцінками Daniel Trading SA, експорт гороху складе 500 тис. т. Минулого року Україна експортувала 465,5 тис. т, що вдвічі більше, ніж в 2015-2016 маркетинговому році.

Урожай дозволить Україні закріпитися в трійці найбільших виробників гороху. Український горох купує 69 країн, серед яких найбільше - Індія та Пакистан.

В Україні запустили карту посіву озимих культур

Посів озимих культур в Україні під урожай 2018 р. вже стартував. Не встигли аграрії в північних областях зібрати озимі зернові, як у південних вже готують грунт і сіють озимі на наступний рік.

Latifundist.com тримає руку на пульсі і запускає щорічну карту — «Посівна онлайн 2017/18», де буде показана динаміка посіву культур під майбутній урожай у різних куточках України.

3103
3103

Уже зараз можна стежити, як ідуть справи з посівом озимих культур. А навесні можна буде стежити за ходом польових робіт і робіт по ярих культурах.

Як зміняться площі під озимими зерновими на півдні України? Коли почнуть сіяти пшеницю і ячмінь на півночі України? Скільки озимого ріпаку посіють в Україні?

Відповіді на ці та інші питання ви зможете отримати, вивчивши карту «Посівна онлайн 2017/18».

Вибір читачів за тиждень

Відео