Екскурсовод Мар'яна Покідко: "На Тернопільщині — єдиний замок в Україні, у якому живуть власники"

b2649eb80674e64c918ceaebcb8de7e1a0c01746

Туристів найбільше зі сходу, оскільки Тернопіль, як проміжний пункт дорогою до Карпат, Львову. Багато приїжджають з Вінниці, з північних областей. Раніше відвідувало Тернопіль мало туристів, останніми роками потік збільшився. Закордонних груп, які їдуть до Карпат немає, можливо, у складі делегацій більше, їм спеціально проводять екскурсії. Найбільше туристам до вподоби набережна Тернопільського ставу, озеро, по якому можна кататися на кораблику.

Навчалася на туристознавстві у педагогічному, згодом захотіла бути екскурсоводом. Розпочалося усе із захоплення до подорожей. Екскурсії проводжу переважно по Західній Україні. Багато людей їздять на Волинь: Дубно, Клевань (Тунель кохання), Луцьк, у Рівному популярний зоопарк. На Тернопільщині привертають увагу водоспади у Ниркові також печери та релігійно-паломницькі місця. Я хочу побувати більше на сході України, а також поїхати у село Вилкове, що на Одещині. Воно, як маленька Венеція, живе на воді без світла, пише doba.te.ua.

Тернополянам варто побувати у Микулинцях. Це село часто обминають, хоча у ньому весь комплекс середньовічного міста: палац, замок, єврейське кладовище і костел. Микулинецький замок — єдиний в Україні, де живуть люди, нащадки власників. Вони провели світло, опалення, каналізацію. Свого часу їм пропонували квартиру в Теребовлі на заміну, але вони відмовились.

Вибір читачів за тиждень

Відео